Βράβευση του Δήμου Φλώρινας στα ΟΤΑ Awards για το πρόγραμμα «3η e-λικία»

Σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Δήμος Φλώρινας βραβεύτηκε για την υλοποίηση του προγράμματος “3η e-λικία”, στο πλαίσιο των “Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019 – 2023”.

Το βραβείο παρέλαβαν, από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Αθανάσιος Κάτης και η κα Κυριακή Ζαμπούνη εκ μέρους των εργαζομένων του προγράμματος.

Σκοπός του προγράμματος «3η e-λικία», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήταν η ενδυνάμωση των ψηφιακών ικανοτήτων των ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα είχε υποστηρικτικό ρόλο και κατ’ επέκταση εκπαιδευτικό καθώς, μέσω της καθοδήγησης που έλαβαν οι ηλικιωμένοι δημότες, απέκτησαν σταδιακά τις απαιτούμενες δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά. Πρόκειται για μια δράση ψηφιακής ενδυνάμωσης ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών, η οποία υλοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 2022.