Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Παρουσίαση ψηφοδελτίου Π.Ε. Φλώρινας από το συνδυασμό Ελπίδα για τη Δυτική Μακεδονία

Κάνοντας έναρξη την Τετάρτη 6/9/2023 από τη Φλώρινα της προεκλογικής περιόδου και με σύνθημα «η Πολιτική ως αντίδοτο στην τοξικότητα» η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» παρουσίασε το ψηφοδέλτιο στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Εκτός από τις θέσεις του Συνδυασμού για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, τους στόχους και τις βασικές αρχές του προγράμματος, η κ. Ζεμπιλιάδου έκανε  εξειδικευμένη αναφορά για την Φλώρινας, επικεντρώνοντας:

– Στην εξωστρέφεια με υλοποίηση του κάθετου οδικού άξονα και σύνδεσή του μέσω Βόρειας Μακεδονίας με τον οδικό άξονα 10 (Τίτο Βελεζ) και την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Νίκη.Στην αναβάθμιση του υπόλοιπου οδικού δικτύου.

-Στην εφαρμογή του ειδικού προγράμματος Ορεινότητας και στήριξης των μεθοριακών περιοχών (επίδομα και ξυλεία θέρμανσης, δωρεάν αστική σύνδεση, στήριξη δομών υγείας).

-Εκτεταμένο πρόγραμμα ανάπλασης των τουριστικών προορισμών μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους αντίστοιχους δήμους.

-Αξιοποίηση όλων των τουριστικών δυνατοτήτων (χιονοδρομία, μονοπάτια ε4 ε6 και τοπικά, Βυζαντινός Πλούτος, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ιστορικός τουρισμός, θρησκευτικός κ.α.).

-Ειδικό ρόλο στην Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας για τη συντήρηση και λειτουργία των δομών τουρισμού.

-Στον Αγροτικό τομέα:

Εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων άρδευσης και επενδύσεων για μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Αρδευτικό Χειμαδίτιδας – Ζάζαρης 5εκ.κυβ/ 18.000στρ από το ανάχωμα Χειμαδίτιδας  μένουν αναξιοποίητα.

Ορθολογική Διαχείριση Βεγορίτιδας και αρδευτικό Βεγορίτιδας

Μετά την απόσυρση των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ ,δεν έχουν γίνει ενέργειες για το Φράγμα της Παπαδιάς (10εκ κυβ) που μαζί με το φράγμα της Τριανταφυλλιάς (που τώρα γίνεται η α΄ φάση του αρδευτικού 18.000στρ) μπορούν να  αρδευτούν συνολικά 60.000στρ

Ορυχείο Αμυνταίου

45.000 στρ  προβλεπόταν για αγροτική γη και δεν θα μείνουν ούτε 5.000 στρ με την αλλαγή στις χρήσεις γης που επιχειρήται.

Η Φλώρινα να γίνει η πόλη των γραμμάτων και της έρευνας, των αγγλόφωνων μεταπτυχιακών τμημάτων με σύγχρονες Πανεπιστημιακές υποδομές,

1οΣτέγαση της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας:  σε νεοκλασικά  που πρέπει να αγοραστούν από το δημόσιο /Τοπικός Πόρος ΔΕΗ ~ 2εκ€/ και να παραχωρηθούν στο Πανεπιστήμιο.

Η πόλη θα γεμίσει ζωή, τα κτίρια θα σωθούν, η Σχολή θα στεγασθεί και το «Διεθνές» μπορεί να γίνει η αφετηρία του «Δρόμου του Κινηματογράφου» με Διαδρομές όπου γυρίστηκαν οι ταινίες, αναπαράσταση σκηνών σε σημεία, πινακίδες, έντυπο πληροφοριακό υλικό) κλπ

2οΔημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων για φοιτητές άλλων χωρών και να αξιοποιήσουμε τις πρωτοποριακές προτάσεις του ικανότατου ανθρώπινου δυναμικού των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων μας για αγγλόφωνα ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, και καλοκαιρινά τμήματα για φοιτητές ξένων χωρών, καθώς ήδη υπάρχουν αιτήματα όπως π.χ. για τη παιδαγωγική σχολή και το τμήμα γλωσσολογίας της Φλώρινας.

Οι Υποψήφιοι  Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ,της Π.Ε. Φλώρινας:

1 Ακριτίδης Αλέξανδρος Δημόσιος Υπάλληλος, π. Αντιδήμαρχος
2 Βούζα Γιαννούλα Εκπαιδευτικός
3 Γεωργίου Σάββας Συνταξιούχος ΕΛΤΑ/ π. Συνδικαλιστής
4 Δουίτσης Βασίλης π. Γ.Γραμ. Ε.Κ.Φλώρινας
5 Ζευγώλη Σοφία Δημόσιος Υπάλληλος
6 Θεοδωρίδης Αβραάμ Δημοτικός Υπάλληλος, π. Αντιδήμαρχος
7 Μάινου Ελένη Εκπαιιδευτικός
8 Μητρόπουλος Μιχάλης Συνταξιούχος Δημ. Υπάλληλος
9 Ναλπαντίδης Στέφανος Αγρότης
10 Ναούμ Χρήστος π. Πρόεδρος /π. Περιφ. Σύμβουλος
11 Παππά Φιλαρέτη Εργασιακή Σύμβουλος
12 Στρατάκης Γιάννης π.Νομάρχης
13 Τρυφωνόπουλος Δημήτρης Ελεύθερος Επαγγελματίας
14 Τσότσκου Αναστασία Ιχθυολόγος-Περιβαντολόγος
15 Χορδάκη- Κούλη Ειρήνη χειροτέχνης