Γιάννης Στρατάκης: Τα έργα της Φλώρινας που περιλαμβάνονται στην πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Γιάννης Στρατάκης Περ. Σύμβουλος-Συνδ. ΕΛΠΙΔΑ

Τα έργα της Δυτ. Μακεδονίας που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 19-10-2022, ύψους προϋπολογισμού 80,7 εκ. ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα έργα της Π.Ε. Φλώρινας:

-Εκσυγχρονισμός Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ.

-Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού κολυμβητηρίου Φλώρινας προϋπολογισμού 1,93 εκ. ευρώ.

Σύνολο 8,43 εκ. ευρώ, ποσοστό επί του προγράμματος περίπου 10% για Φλώρινα, που κρίνεται αντικειμενικά χαμηλό και οι εκκρεμότητές μας δυστυχώς πολλές.

Για το έργο δε του Χιονοδρομικού Κέντρου, που είναι η ελπίδα αναβάθμισης του χειμερινού τουρισμού στη Φλώρινα, αντί 8,5 εκ.ευρώ που προβλέπει η σχετική μελέτη, έχει ενταχθεί με 6,5 εκ.. Έτσι ένα κρίσιμο έργο και μάλιστα επείγουσας προτεραιότητας, αφού αποκλείστηκε από το ΕΣΠΑ  που η υλοποίησή του ήδη εξελίσσεται, εντάσσεται σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με μειωμένη χρηματοδότηση και με πιθανό χρόνο υλοποίησης-άκρως αισιόδοξο το 2025… αν όλα πάνε καλά!

Αυτά τα λίγα…, για να ξέρουμε πού πάμε και να μη μας παραπληροφορούν και καθησυχάζουν, μετά την ακύρωση του δρόμου Φλώρινα- Βίγλα, τα όσα διφορούμενα και αόριστα ακούμε για τον Κάθετο Οδικό άξονα, την τύχη της Σιδηροδρομικής σύνδεσης με Αλβανία κ.α., ένα ακόμα σημαντικό έργο για τη Φλώρινα παραμένει στην αναμονή, με άγνωστη- αόριστη χρονολογία ολοκλήρωσης.

Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό διάλογο για το θέμα του γράφοντος με τον περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη (διάρκειας 4 λεπτών):

https://youtu.be/TrX3u8-YY_g