Γ. Αντωνιάδης: καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις για τις ζημιές από τον σεισμό της 09/01/2022

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουν πιστωθεί οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της περιοχής από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022.

Οι αποζημιώσεις καλύπτουν τις ζημιές που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις για τα εμπορεύματα και τον εξοπλισμό που καταστράφηκαν ένεκα του σεισμού, καθώς και την απώλεια εσόδων λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ.  Χρήστος Τριαντόπουλο και όλους τους αρμόδιους φορείς που από την πρώτη στιγμή επέδειξαν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανακούφιση των πληττόμενων συμπολιτών μου και ανταποκρίθηκαν στον μέγιστο βαθμό σε αυτό που κατά καιρούς είχα επισημάνει και ζητήσει με συνεχείς παρεμβάσεις μου στα αρμόδια υπουργία.

Είναι μια μέρα δικαίωσης για την Φλώρινα αλλά και για εμένα προσωπικά γιατί οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων από τις ζημιές του σεισμού ήταν μια προσωπική μου δέσμευση που ικανοποιήθηκε.

Συνεχίζω την προσπάθεια μου για την καταβολή και της επιπλέον ενίσχυσης σε όλες τις επιχειρήσεις του νομού όπως έχω υποσχεθεί. Τα χρήματα έχουν δεσμευτεί, υπάρχουν και θα δοθούν στις επιχειρήσεις όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ