Δήλωση της Ασημίνας Αγγέλου ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κυβερνησης

Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούν  και δεκάδες χιλιάδες συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις προκειμένου οι ζωές τους να μη γίνουν λάστιχο με τις νέες ρυθμίσεις του νόμου – εκτρώματος της κυβέρνησης. Ενός νομοσχεδίου τερατουργήματος που επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, την 6ημερη δουλειά με 78ωρες δουλειάς την εβδομάδα, που προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, τις συμβάσεις μηδενικών ωρών “zero hour contracts”, τις συμβάσεις «κατά παραγγελία». Ένα νομοσχέδιο που  απογειώνει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις,  τη δουλειά 13 ώρες την ημέρα σε περισσότερους από ένα εργοδότη.  ‘Ένα νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση,

Αυτό το νομοσχέδιο το φέρνει η κυβέρνηση στη βουλή την ώρα που οι οικογένειες στη Θεσσαλία μετράνε ακόμα νεκρούς από τις πλημμύρες, έχοντας θαμμένα τα σπίτια τους και το βιος τους κάτω από τις λάσπες. Η σκέψη μας είναι στους πληγέντες και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.

Αναλογιζόμαστε ένα κάποιος από τους αιρετούς και τους υποψήφιους των άλλων παρατάξεων  θα πάρουν θέση ή θα συμμετέχουν στους αγώνες. Και όμως πολλές από αυτές τις ρυθμίσεις θα τις εφαρμόσουν και οι ίδιοι, σήμερα στους εργαζόμενους με σχέση ιδιωτικού δικαίου, στους εργολαβικούς και στα ΣΔΙΤ, αύριο ίσως σε όλους. Είναι ένα σημερινό και τρανταχτό παράδειγμα για το ότι η τοπική διοίκηση δεν είναι πάρα το μακρύ χέρι του κράτους και το τελευταίο – χρονικά – γρανάζι για την υλοποίηση της πολιτικής του σε βάρος του λαού. Όλοι παριστάνουν τους ανεξάρτητους αλλά είναι οι πιο βαθιά εξαρτημένοι από την αντιλαϊκή πολιτική.  Δεν διαφέρουν σε τίποτα – έχουν συνδιοικήσει με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς – όλοι με όλους.  Για εμάς προέχει  η δυνατότητα η τοπική διοίκηση να γίνει χέρι αντίστασης των εργαζομένων σε βάρος αυτών των πολιτικών. Όσο πιο δυνατή είναι η Λαϊκή  Συσπείρωση τόσο περισσότερο θα αποτραπούν νέα βάρη στις πλάτες μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα που αφορά τις ζωές μας:  Στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας,  με τα συμφέροντα της τάξης μας ή για  τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών ομίλων. Με την αξιοπρέπεια του αγώνα και την αλληλεγγύη  ή με την λογική του ατομικού βολέματος; Μην αφήσετε να σας κλέψουν την ψήφο, δώστε την εκεί που θα πιάσει τόπο και θα την βρείτε και την επόμενη μέρα.

Στηρίξτε την Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας