Δημήτρης Φαρμακιώτης: “Ο Δήμος Φλώρινας απομονώθηκε και δεν είναι πλέον προορισμός”

Ο Δήμος Φλώρινας απομονώθηκε και δεν είναι πλέον προορισμός

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας Δημήτρης Φαρμακιώτης το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 γνωστοποιώντας τις απόψεις του για την τωρινή αλλά και τη μελλοντική κατάσταση του Δήμου.

Όπως είπε, η απόφαση διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου πάρθηκε μετά από μία διαβούλευση με πολίτες σχετικά με την τωρινή κατάσταση στον Δήμο, καταλήγοντας στο ότι υπάρχει μία μεγάλη απογοήτευση από την πλειονότητα του κόσμου. «Στόχος μας δεν είναι η εξουσία αλλά αυτή, είναι το μέσο για να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα, ο συνδυασμός «Επανεκκίνηση» έχει όραμα, θέληση και πάθος.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα μέλη του συνδυασμού δεν ασχολήθηκαν με την εξουσία όμως υπάρχει αποφασιστικότητα και θέληση από την πλευρά τους για να δουλέψουνε σκληρά και με τη συμπαράσταση των πολιτών να αλλάξει η κατάσταση στον Δήμο προς το καλύτερο, χωρίς τη νοοτροπία του εκφοβισμού που υπάρχει σήμερα.

Συμπερασματικά δηλώνει ότι: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, ως πολίτες, με τον τόπο που ζούμε γι’ αυτό πρέπει να  λειτουργήσουμε σαν ευρωπαϊκή πόλη», συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν ήδη δύο έτοιμες ομάδες η μία εκ των οποίων θα ασχοληθεί με τα προγράμματα ΕΣΠΑ και η άλλη με τον αγροτουρισμό.

Οι βλέψεις του κ. Φαρμακιώτη για το μέλλον του Δήμου Φλώρινας είναι αρκετές και μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη στήριξη των πολιτών και με θέληση.

Ιεραρχικά την πρώτη θέση κατέχει η τηλεθέρμανση.

Το πρώτο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί, στην περίπτωση της εκλογής, είναι το θέμα της τηλεθέρμανσης. Αρχικά θα ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη του έργου και εάν είναι δυνατό θα το προχωρήσει. Όμως σύμφωνα με πηγές του ιδίου, είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί το έργο και σε αυτήν την περίπτωση η λύση θα είναι το φυσικό αέριο.

Αλλαγή στην εικόνα των χωριών.

Τα περισσότερα χωριά του Δήμου δεν έχουν πλατείες. Έπειτα από συνεννόηση με τους κατοίκους, θα τους ζητηθεί να καταθέσουν τις προτάσεις τους έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που οι ίδιοι θέλουν.

Δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Μεγάλο παραμένει το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη μας και μπορεί να διορθωθεί με τη δημιουργία θέσεων μέσα στην πόλη αλλά και με την κατασκευή ενός μεγάλου πάρκινγκ έξω από αυτήν, με τη συνεργασία των αστικών για τη μεταφορά των πολιτών.

Αξιοποίηση διατηρητέων κτιρίων.

Υπάρχουν προγράμματα και είναι εύκολο να φτιαχτούν αλλά και να φωτιστούν τα διατηρητέα κτίρια έτσι ώστε η πόλη μας να έχει εικόνα και τη νύχτα και σ’ αυτό το κομμάτι μπορεί να υπάρξει και συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Επέκταση του πεζόδρομου.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί επέκταση του πεζόδρομου έως και την τράπεζα Ελλάδος και να ωφελήσει και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην συγκεκριμένη οδό ειδάλλως μπορεί να πραγματοποιηθούν νέοι πεζόδρομοι.

Αλλαγή της εικόνας της λαϊκής αγοράς.

Η εικόνα της λαϊκής αγοράς πρέπει να αλλαχτεί και οι τέντες να αντικατασταθούν με κοντέινερ που θα παραχωρεί ο Δήμος.

Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

Πιθανή είναι η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

 

Υδρευση.

Το θέμα της ύδρευσης σε χωριά της Φλώρινας είναι τεράστιο. Επειδή το νερό είναι το υπέρτατο αγαθό η ευρωπαϊκή Ένωση σε τέτοια θέματα δίνει λύσεις όμως χρειάζεται η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου φακέλου, θέληση και απαιτούμενος χρόνος. Υπάρχουν πολλά κονδύλια απλά δεν γίνονται μελέτες για τα έργα που πρέπει και θα ωφελήσουν τον Νομό.

 

Απόψεις για συνυποψήφιους.

Στη συνέχεια ο κ. Φαρμακιώτης κατέθεσε τις απόψεις του για τις υποψηφιότητες στον Δήμο αλλά και για τον σημερινό Δήμαρχο.

«Εννέα χρόνια  η Δημοτική Αρχή λειτούργησε με αυταρχισμό και ανύπαρκτη αντιπολίτευση. Θα ήθελα να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες.

Ο κ. Βοσκόπουλος Γιάννης έκανε 15 χρόνια συνεχούς εξουσίας στον Νομό και θέλει να κατέβει ξανά, αυτό είναι θεμιτό αλλά το να θέλεις να διεκδικήσεις πάλι τον Δήμο έχοντας 15 χρόνια απραξίας σε αυτόν είναι αχαρακτήριστο. Πραγματοποιήθηκαν δύο έργα: ο ζωολογικός κήπος και η μπουάτ, τα οποία ήταν καλύτερα πριν την παρέμβαση.

Ο κ. Κωνσταντινίδης Στάθης έκανε 7 χρόνια βουλευτής και κατέθεσε 1 υποψηφιότητα για τον Δήμο, όμως η πολιτική του πορεία στον Νομό δεν έδωσε τίποτα.

Ο κ. Μπίρος Στέφανος  είναι ένας άνθρωπος μετεωρίτης. Από ανύπαρκτος συνδικαλιστής ξαφνικά έγινε Αντιπεριφερειάρχης.

Για το δίδυμο που αποτελείται από τους: κ. Γιαννάκη Βασίλη και Ηλιάδη Δημήτρη, έχω να πω ότι δεν περίμενα ο κ. Γιαννάκης να βάλει υποψήφιο τον κ. Ηλιάδη γιατί είναι ο κύριος υπεύθυνος που πολλά χωριά δεν έχουν σωστή ύδρευση, δεν έχουν νερό να πιουν και δεν έχουν σωστή αποχέτευση».

 

Συμφωνία Πρεσπών.

Τέλος, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών σχολιάζει ότι: «Δεν συμφωνώ με τη συμφωνία έτσι όπως έγινε, ούτε με τη διαδικασία αλλά ούτε και με το αποτέλεσμα αυτής και είμαι κάθετα αντίθετος με αυτό. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των λαών και οι συμφωνίες τέτοιου τύπου δεν λύνουν τα προβλήματα».