Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Πρέσπα – Το μέλλον μας”

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού “Πρέσπα – Το μέλλον μας”, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023. Στο κέντρο του χωριού Λαιμός, στην καφετέρια του Γιώργου Σιδηρόπουλου, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου σε μια σεμνή τελετή, που έγινε υπό το βάρος της τραγωδίας στη Θεσσαλία.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Στεργίου στο καλωσόρισμά του, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι πλημμυροπαθείς, υπογραμμίζοντας τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης:
“Φίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζω στο εκλογικό μας κέντρο, στο στέκι μας για τον επόμενο μήνα.
Οι στιγμές είναι δύσκολες, με όλες τις εξελίξεις στην γειτονική μας Θεσσαλία.  Οι συνάνθρωποί μας, πολλοί φίλοι και συγγενείς μας, περνούν έναν Γολγοθά που δεν έχει τέλος. Η σκέψη μας είναι εκεί και με τις πράξεις μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε.
Μέρα με την ημέρα, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο, την αξία της αλληλεγγύης. Πρέπει να συνεργαστούμε, να στηρίξει ο ένας τον άλλον, για να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα, αλλά και για να πάμε ένα βήμα μπροστά.
Στην Πρέσπα, η συνεργασία είναι ακόμα πιο απαραίτητη. Είμαστε λίγοι και ζούμε μακριά από τα κέντρα αποφάσεων. Πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας, για να γίνει δυνατή, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ό,τι χρειάζεστε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να παραδώσουμε μια καλύτερη Πρέσπα στην επόμενη γενιά.
Βλέποντας όλους εσάς, νομίζω ότι θα το καταφέρουμε.
 Παίρνω ελπίδα από την στήριξη των νέων ανθρώπων της περιοχής που είναι μαζί μας.
Είμαι αισιόδοξος όταν βλέπω τους παλιούς και έμπειρους της ομάδας μας, να συνεργάζονται με τους νέους και να είναι όλοι χαρούμενοι.
Βλέπω προοπτική όταν στις συζητήσεις μας με τους πολίτες, διαπιστώνω ότι τα όνειρά μας για την περιοχή είναι κοινά, οι αγωνίες μας είναι ίδιες.
Αγαπητές και αγαπητοί,
Εγκαινιάζουμε σήμερα έναν χώρο που θα είναι ανοιχτός για όλους τους Πρεσπιώτες και είμαι σίγουρος ότι θα φιλοξενήσει πολλές γόνιμες συζητήσεις.
Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε και να ακούσουμε όλους τους πολίτες και θα είμαστε εδώ… λίγα μέτρα πιο πέρα, με τις πόρτες ανοιχτές, για να δουλέψουμε για την Πρέσπα του μέλλοντός μας.
Γιατί η Πρέσπα είναι το μέλλον μας και γιατί εμείς, είμαστε το μέλλον της Πρέσπας!”
Δείτε το video εδώ: