Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Φιλιππίδη και των υποψηφίων του Συνδυασμού Φλώρινα – Στροφή στο Μέλλον

Επίσκεψη του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Φιλιππίδη και των υποψηφίων του Συνδυασμού Φλώρινα – Στροφή στο Μέλλον στις Κοινότητες Αχλάδας, Άνω και Κάτω Κλεινών και Αρμενοχωρίου 

Την Κυριακή 24/09/2023, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστα Φιλιππίδη, συνοδευόμενος από υποψηφίους/ες συμβούλους του Συνδυασμού Φλώρινα – Στροφή στο Μέλλον, επισκέφθηκε τις Κοινότητες Αχλάδας, Άνω και Κάτω Κλεινών και Αρμενοχωρίου όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους κατοίκους.

Οι κάτοικοι των εν λόγω Κοινοτήτων υποδέχτηκαν θερμά τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Φιλιππίδη και τους υποψηφίους του Συνδυασμού του και ανέπτυξαν εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στην απολιγνιτοποίηση και την απότομη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, αλλά και για την ανάγκη εξεύρεσης άμεσων λύσεων ώστε να επανέλθει η οικονομική και κοινωνική ζωή στον τόπο τους.

Οι κάτοικοι της Αχλάδας εξέφρασαν την αγωνία τους για το πως ο Δήμος Φλώρινας μπορεί να εγγυηθεί και να υποστηρίξει έμπρακτα την Κοινότητας τους, η οποία πλήττεται από τις εξορύξεις λιγνίτη διαχρονικά και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Ο υποψ. Δήμαρχος Κ. Φιλιππίδης ανέλυσε την άμεση αναγκαιότητα για αποκαταστάσεις εδαφών και επαναπόδοση τους για αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Τονίστηκε πως  πρέπει να προχωρήσει η αποζημίωση των κατοίκων η ενίσχυση – προώθηση του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων ως μέσο συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας και την ανακούφιση της για την συμβολή της στην Πράσινη Μετάβαση.

Η συζήτηση στις  Κοινότητες των Άνω, Κάτω Κλεινών και Αρμενοχωρίου αναπτύχθηκε στη βάση της ανάπτυξης της αγροτοκτηνοτροφίας και της ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς, σημεία που είναι και πλεονεκτήματα του κάμπου της Φλώρινας.

Σήμερα, Τρίτη 26/09, ο Συνδυασμός Φλώρινα – Στροφή στο Μέλλον θα επισκεφτεί τις Κοινότητες Παρορίου, Κρατερού, Εθνικού, Αγ. Παρασκευής, Νίκης και Ν. Καυκάσου.

Κάνουμε Στροφή στο Μέλλον!

Στις 08/10 Θέλουμε Δήμαρχο

Κώστας Φιλιππίδη