Η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού «Φλώρινα τόπος ζωής μας» από τον υποψήφιο Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη

“Αυτή είναι η ομάδα μας. Μια ομάδα που συγκροτεί ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, με τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις, με ανθρώπους που υπηρετούν ιδέες και όχι ιδεολογίες, αξίες και όχι αξιώματα. Ένα ψηφοδέλτιο που αντανακλά τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και είναι έτοιμη με όραμα και πρόγραμμα να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Φλώρινας”.

Με τη φράση αυτή ο Δήμαρχος Φλώρινας και εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Γιαννάκης παρουσίασε το σύνολο του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του “Φλώρινα, τόπος ζωής μας”, σε ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Γ. Μόδη το βράδυ της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γιαννάκης, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, τόνισε χαρακτηριστικά πως “η Φλώρινα το 2019 γύρισε οριστικά σελίδα, ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών και δεν γυρνάει πίσω. Μας περιμένουν μπροστά μας πολλά και μεγάλα, δεν έχουμε χρόνο για πισωγυρίσματα και πολιτικά στοιχήματα. Από την πρώτη κιόλας Κυριακή ο Δήμος μας θα έχει Δημοτική Αρχή, θα έχει ανθρώπους άξιους να ηγηθούν. Θα έχει όλους εμάς”.

Κατά την ομιλία του ο κ. Γιαννάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Πριν από τέσσερα χρόνια ξεκίνησα εγώ και η ομάδα μου, την προσπάθειά μας να κάνουμε τον Δήμο Φλώρινας, έναν τόπο όπως αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Τέσσερα χρόνια μετά είμαι εδώ μπροστά σας, νιώθοντας ευτυχής για όσα πετύχαμε, έχοντας πάντα την επίγνωση πως ποτέ δεν είναι αρκετά.

Τέσσερα χρόνια μετά η Φλώρινα, ο τόπος ζωής μας, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από το 2019. Ο Δήμος μας έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης, ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να συνεχίσει να βλέπει έργα πνοής να υλοποιούνται, «χτίζοντας» μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον το δικό μας, αλλά κυρίως των παιδιών μας. Δείτε και σκεφτείτε πότε ξανά τα τελευταία χρόνια είδατε ανεπτυγμένα τόσα συνεργεία στον Δήμο μας, τόσο μέσα στην πόλη μας, όσο και στα χωριά μας. Με το δίκιο σας συχνά διαμαρτύρεστε για την αναστάτωση της καθημερινότητάς μας, ωστόσο πάντα να έχετε στο μυαλό σας πως αυτά έπρεπε ήδη να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν, αλλά δυστυχώς- ΔΥΣΤΥΧΩΣ!- υπήρξε η πλήρης αδιαφορία.

Σήμερα η Φλώρινα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Τα οικονομικά του Δήμου έχουν νοικοκυρευτεί, διαγράφηκαν χρέη που κληρονομήσαμε και τελικά πετύχαμε για πρώτη φορά να έχουμε δύο θετικούς ισολογισμούς. Και το τονίζω για πρώτη φορά. Καταφέραμε να εντάξουμε μικρά ή μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού 130.000.000 που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και σύντομα ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΟΥΜΕ και να κόψουμε κορδέλες. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, ούτε χαρίστηκαν. Σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε, πετύχαμε. Μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια, να κοιτάω στα μάτια τα δικά μου και τα δικά σας παιδιά και να σας δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια ότι η Φλώρινα αλλάζει.

Καθετί που μας κρατούσε ομήρους της αδιαφορίας, των πελατειακών σχέσεων, των εκφοβισμών και των υπόγειων συναλλαγών, ανήκει μια και καλή στο παρελθόν. Ζούμε στο 2023 και όσο κι αν κάποιοι ακόμα επενδύουν σε μικροπολιτικές ξεπερασμένες, θα βρουν απέναντί τους όλους εμάς, όλους εσάς, που ονειρευόμαστε έναν Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό και ανοιχτό για όλες και όλους.

Πέρα από τα έργα, τις μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις μας, είμαι περήφανος, φίλες και φίλοι, και για κάτι ακόμα. Γιατί έχω την τιμή να ηγούμαι ενός συνδυασμού, μιας ομάδας ανθρώπων, που καλλιεργεί μια διαφορετική πολιτική νοοτροπία, έναν πολιτικό πολιτισμό. Που εκπέμπει έναν νηφάλιο, ενωτικό και τεκμηριωμένο λόγο, που διατηρεί μια έντιμη στάση και κυρίως εργάζεται σκληρά και μεθοδικά, δίχως αυτάρεσκες επικοινωνιακές κορώνες. Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε αρεστοί και να εμπαίζουμε τις ελπίδες σας. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί, με καθημερινή δουλειά, συνέπεια και συνέχεια, καλλιεργώντας ένα νέο σύγχρονο μοντέλο διοίκησης. Η Φλώρινα δεν θέλει άλλο διχασμό, δεν θέλει άλλη μιζέρια. Θέλει ανθρώπους με γνώσεις και ικανότητες, θέλει έργα και πρόγραμμα.

Το νέο μας πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό, φιλόδοξο και υλοποιήσιμο, ως συνέχεια της προηγούμενης θητείας μας. Περιλαμβάνει την κατασκευή μεγάλων έργων, την περαιτέρω αναβάθμιση και αξιοποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την προστασία ειδικών κατηγοριών της κοινωνίας μας, τον παραγωγικό μετασχηματισμό, τη διασυνοριακότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας και τη ψηφιακή διακυβέρνηση του Δήμου μας.

Δεν πρόκειται για ένα γενικόλογο και αόριστο νεφέλωμα, αλλά για ένα συγκροτημένο, μετρήσιμο πλαίσιο έργων και παρεμβάσεων για τα χρόνια που έρχονται και που ολοκληρώνουν έναν δυναμικό και παραγωγικό κύκλο”.