Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος: “Με ειλικρίνεια και ευθύνη προς στους συνδημότες μας”

Σημαία της προεκλογικής του εκστρατείας για τον Δήμο Αμυνταίου έχει κάνει ο εκ Φιλώτα ορμώμενος υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μπιτάκης Άνθιμος, την καθυστέρηση των υποδομών των δικτύων αποχέτευσης και «βιολογικών» στον πρώην Δήμο Φιλώτα, σε έναν Δήμο στον οποίο διετέλεσε Δήμαρχος για οκτώ (8) συνεχόμενα χρόνια. Στόχος του, η υφαρπαγή της ψήφου των συμπολιτών μας.

Με μοναδικό χρέος, αυτό της ειλικρίνειας απέναντι στους συνδημότες μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι:

  • Το έργο εντάχθηκε 25/2/14 στο Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη 2007-2013 και εν συνεχεία δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια στην προηγούμενη θητεία.
  • Το έργο μετά απεντάχθηκε γιατί δεν ικανοποιούσε τους κανόνες επιλεξιμότητας και υπήρχε κίνδυνος για το ομαλό κλείσιμο της περιόδου 2007-2013 του ΕΠ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι κατά την υποβολή της πρότασης το έργο δεν ήταν ώριμο, δεν είχαν πληρωθεί οι μελέτες, δεν υπήρχε μελέτη για νέα ΕΕΛ, προβλεπόταν η χρήση της ΕΕΛ της Πτολεμαΐδας, όταν όλοι ξέρουμε πόσο επιβαρυμένη είναι η Πτολεμαΐδα λόγω και του υφιστάμενου μεγάλου όγκου. Όλα τα ανωτέρω εγκυμονούσαν κινδύνους για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. (Βλέπετε Κλειστό Γυμναστήριο Φιλώτα, ξεκίνησε να υλοποιείται χωρίς να είχε εξασφαλιστεί η περάτωση του).

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, από την αρχή της θητείας της σε συνεργασία με την περιφερειακή αρχή, εργάστηκε με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, ώστε το έργο και να ενταχθεί και να υλοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Παρότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να πληρώσει ούτε τις μελέτες δικτύων εσωτερικής αποχέτευσης των Τ.Κ. πρώην Δ. Φιλώτα, οι μελέτες πληρώθηκαν από την σημερινή δημοτική αρχή, 500 € συνολικά.
  • Επιπλέον νέες απαραίτητες μελέτες 700 € εκπονήθηκαν από την παρούσα δημοτική αρχή. (1. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΧΗΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Ε.Ε.Λ. ΦΙΛΩΤΑ, 2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Ε.Ε.Λ. ΦΙΛΩΤΑ, 3. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Ε.Ε.Λ. ΦΙΛΩΤΑ)
  • Από την Περιφέρεια εκδόθηκε στις 8/8/2018 πρόσκληση υποβολής πρότασης με τίτλο «Κατασκευή υποδομών διαχείρισης αστικών αποβλήτων (αποχετευτικά δίκτυα και ΕΕΛ) εντός των περιοχών ΟΧΕ Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού για τον Φιλώτα 021.000 €.
  • Ο Δήμος Αμυνταίου κατέθεσε στις 12/10/2018 πλήρης πρόταση έργου με τίτλο «Κατασκευή υποδομών αστικών αποβλήτων Δ.Ε. Φιλώτα Δήμου Αμυνταίου», και είναι έργο υπό ένταξη από την Περ. Δυτικής Μακεδονίας.

Εμείς, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Μπιτάκη καθώς και να δηλώσει στους συμπολίτες μας:

  • ως Δήμαρχος Φιλώτα έως και το 2010 τι έπραξε για υποδομές ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ – ΥΔΡΕΥΣΗΣ, όταν οι Δήμαρχοι Αετού & Αμυνταίου, σχεδίαζαν και υλοποιούσαν ήδη έργα ΥΔΡΕΥΣΕΩΝ και ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ;
  • ποιος ήταν υπεύθυνος το 2014 κατά την υποβολή της αίτησης για την αρτιότητα και επιλεξιμότητα της πρότασης;
  • για ποιο λόγο αστοχίες και παραλήψεις δικές του προσπαθεί να τις προσάψει στην παρούσα δημοτική αρχή;
  • στον αρχικό σχεδιασμό του έργου προβλεπόταν η μεταφορά των λυμάτων στην Πτολεμαΐδα;
  • τι έργα Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Οδοποιίας έχει υλοποιήσει, πέραν της ανακατασκευής τμήματος κεντρικής οδού στον Φιλώτα;

Για την παρούσα Δημοτική Αρχή, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προτεραιότητα, κάθε ενέργεια μας πραγματοποιείται με ευθύνη και αποφασιστικότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχής έκβαση του. Εξάλλου από την αρχή της θητείας μας αποδείξαμε ότι προτεραιότητα μας δεν είναι έργα «βιτρίνας» αλλά έργα που βελτιώνουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των κατοίκων και προστατεύουν το περιβάλλον.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αμυνταίου

Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος