Καταδίκη περιστατικού από τον υποψήφιο Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο

Την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Συνδυασμού «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» κ. Γωγώ Κοσμίδου δέχτηκε αδικαιολόγητη φραστική επίθεση από εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο της σημερινής Δημοτικής αρχής, εκπρόσωπο του σημαντικού θεσμού και εκ νέου υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο.

Το ανωτέρω περιστατικό συνέβη στη διάρκεια εκδήλωσης για τα ΑμεΑ, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Φλώρινας – Γραφείο Εθελοντισμού και συμμετείχε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία της Π.Ε Φλώρινας, μπροστά στα μάτια πολλών πολιτών, παιδιών, Ατόμων με Αναπηρία, των γονέων τους και άλλων συμμετεχόντων.

Κατά την τοποθέτησή της η κ. Κοσμίδου ως ενεργό μέλος του Συλλόγου, ενώ επεσήμαινε τις δυσκολίες προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε δημόσια και δημοτικά κτίρια, διεκόπη με έντονο και ανάρμοστο τρόπο από τον κεντρικό υπεύθυνο της εκδήλωσης, ο οποίος δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει τον λόγο της.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν ταιριάζουν σε μια δημοκρατική χώρα και παραπέμπουν σε παλαιοκομματικές εποχές. Εάν υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις σε όποιον αναφέρεται στα προβλήματα του Δήμου μας σε δημόσιο χώρο, τι να υποθέσουμε ότι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες; Καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη τη φίμωση της κ. Κοσμίδου και ελπίζουμε σε μια υγιή προεκλογική περίοδο.

Είμαστε αλληλέγγυοι και υποστηρικτικοί σε όλους, φορείς και πολίτες, που στηρίζουν αληθινά και με ουσιαστικά έργα τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία. Γιατί σεβόμαστε όλους τους συμπολίτες μας και θεωρούμε ότι όλοι αδιακρίτως οι άνθρωποι αξίζουμε τον ίδιο σεβασμό. Και επιθυμούμε να υποστηρίξουμε όλες τις ευάλωτες ομάδες ουσιαστικά και με έργα πνοής. Όπως ακριβώς έχουμε πράξει στην προηγούμενη θητεία μας.

Θεωρούμε ότι τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και τα ίδια τα Άτομα με Αναπηρία, πρέπει να ακούγονται και τα αιτήματά τους για το μέλλον των παιδιών τους να υλοποιηθούν, για να είναι η τοπική μας κοινωνία μια δίκαιη κοινωνία με πρόσβαση όλων των ατόμων σε όλα τα κοινωνικά και πολιτισμικά αγαθά.

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας

Γιάννης Βοσκόπουλος