Μήνυμα του Υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

«Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.» (Ν. Καζαντζάκης)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών στις 05 Οκτωβρίου, καταθέτουμε τις καλύτερες ευχές μας στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων σε όλο τον κόσμο, και, κυρίως, στους εκπαιδευτικούς του τόπου μας, που με το έργο τους μεταλαμπαδεύουν αξίες διαχρονικές, υποστηρίζουν την νέα γενιά να ενδυναμώσει και να ανοιχτεί στην ενήλικη ζωή και συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών.

Ο Δήμος και η Εκπαίδευση συμπορεύονται και η κάθε Δημοτική αρχή οφείλει να υποστηρίζει την Παιδεία. Η κύρια προτεραιότητά μας την αμέσως επόμενη μέρα από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική αρχή είναι η υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στον τομέα της Παιδείας στον Δήμο Φλώρινας.

Κατά τη θητεία μας έως και το 2019 υλοποιήσαμε μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου, που περιελάμβαναν παρεμβάσεις στη θέρμανση, στα κουφώματα, στον φωτισμό, στις στέγες και στο κέλυφος όλων των κτηρίων των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στον Δήμο Φλώρινας. Οι μελέτες αυτές αφορούσαν σε έργα 4.590.300€, που θα έδιναν μια άλλη πνοή σε όλους τους χώρους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ, παράλληλα, στο Επιχειρησιακό Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ) είχαν ενταχθεί και άλλα έργα για τα σχολεία μας, ύψους  1.600.000,00€.

Δυστυχώς, όμως, ελάχιστες από τις μελέτες αυτές έχουν υλοποιηθεί από την παρούσα δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα οι σχολικές μονάδες μας να είναι ενεργοβόρες και οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί να στερούνται από πολλές σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών τους, καθώς και διδακτικό και ψηφιακό εξοπλισμό, που κάνει την εκπαίδευση πιο σύγχρονη, πιο προσιτή και πιο ποιοτική.

Οι Στόχοι μας για την Παιδεία στον Δήμο Φλώρινας

  • Υποστήριξη της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Δήμου Φλώρινας, συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων, δράσεις διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία
  • Διεκδίκηση και λειτουργία νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών,
  • Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των Σχολικών Μονάδων και των Παιδικών Σταθμών σε όλη την εμβέλεια του Δήμου Φλώρινας
  • Κτηριακές, εργαστηριακές και ψηφιακές αναβαθμίσεις των Σχολικών μονάδων
  • Παρεμβάσεις προσβασιμότητας σε όλα τα σχολικά κτήρια (ράμπες, ασανσέρ, αναβατήρες, κλπ.)
  • Κατασκευή νέων υποδειγματικών Σχολικών μονάδων στην πόλη της Φλώρινας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο)
  • Επέκταση των δικτύων wi-fi σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του Δήμου προς όφελος των μαθητών

Χρόνια πολλά, λοιπόν, με υγεία και δύναμη σε όλους τους Εκπαιδευτικούς, που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της κοινωνίας! 

Γιάννης Βοσκόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας

Δημοτικός Συνδυασμός «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»