Μήνυμα του Υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων

«Το μεγαλείο και ο πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα» – Μαχάτμα Γκάντι 

Πόση αλήθεια μπορεί να κρύβεται πίσω από την πρόταση αυτή; Πόσο μακριά είμαστε άραγε από τον χαρακτηρισμό μας ως ένας πολιτισμός δικαίου και σεβασμού προς τα ζώα; Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ζώων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 04 Οκτωβρίου, ας αναλογιστεί η καθεμία και ο καθένας από εμάς τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ως συνειδητοί πολίτες, ώστε τα ζώα να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που δικαιούνται.

Η πολιτεία έχει δείξει πλέον τον δρόμο με την εφαρμογή στοχευμένης νομοθεσίας για την υπεράσπιση των ζώων και είναι πια ευθύνη δική μας να συμβάλουμε στην εξάλειψη της βίας και της κακοποίησης των ζώων.

Οι Δήμοι έχουν επωμιστεί τη μεγάλη υποχρέωση της φροντίδας και της προστασίας των αδέσποτων ζώων, τη στείρωση και την υγειονομική περίθαλψή τους, ενέργειες οι οποίες, δυστυχώς, δεν επαρκούν πια.

Ο Δήμος Φλώρινας, σήμερα, αντιμετωπίζει πολύ σημαντικό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα και, κυρίως, με τα αδέσποτα σκυλιά, ενώ έχει αφήσει σχεδόν στη μοίρα τους τις αδέσποτες γάτες. Τα κονδύλια για την προστασία και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων παραμένουν πάντα περιορισμένα και έτσι οδηγούμαστε σε ακόμα περισσότερες ανεπιθύμητες γεννήσεις και κατά συνέπεια και στον σχηματισμό περισσότερων αγελών.

Ο χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων δεν κατασκευάστηκε ποτέ, τα σημεία μέσα την πόλη τα οποία ορίστηκαν για να έχουν πρόσβαση σε νερό και τροφή τα αδέσποτα ζώα, είναι πάντα άδεια, βρώμικα και πλέον τα πιατάκια τους έχουν σκουριάσει, τα σημεία στα οποία υπήρχαν χάρτινα φτυαράκια για τις ακαθαρσίες των ζώων, είναι άδεια και παρατημένα και το βασικότερο, όσες οχλήσεις κι αν κάνει κάποιος στη σημερινή Δημοτική Αρχή για τα αδέσποτα ζώα, βρίσκει κλειστές πόρτες και κλειστά αυτιά.

Αυτό πρέπει να αλλάξει! Και θα αλλάξει!

Οι θέσεις μας

Οι θέσεις μας για τα αδέσποτα ζώα έχουν προκύψει αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του Δήμου μας σήμερα, αλλά και τα βήματα τα οποία απαιτούνται για να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους, ώστε να συνυπάρχουμε αρμονικά όλοι μαζί.

  • Δημιουργία Καταφυγίου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων
  • Δημιουργία Δικτύου προώθησης της υιοθεσίας και της φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων
  • Αύξηση των στειρώσεων των αδέσποτων ζώων (σκυλιών και γατιών) και των εμβολιασμών τους
  • Ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων γεννήσεων και την τήρηση της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων
  • Δημιουργία μόνιμων και καθαρών χώρων σίτισης των αδέσποτων ζώων
  • Ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, καθώς και των παιδιών, από τα οποία ξεκινά η κοινωνική αλλαγή.

Όλοι μαζί θα διασφαλίζουμε το μέλλον που αξίζει σε μια πολιτισμένη πόλη που σέβεται το ζωικό βασίλειο!

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο φως, στην πρόοδο και την προκοπή!

Πάμε, λοιπόν, μαζί να γράψουμε ιστορία!

Πάμε γερά!

Πάμε δυνατά!

Πάμε όλοι μαζί!!!

Για τον Δήμο Φλώρινας που μας αξίζει!!!

 

Γιάννης Βοσκόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας

Δημοτικός Συνδυασμός «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»