Μπρος γκρεμός και…πίσω ρέμα, και το οφειλόμενο τεράστιο ευχαριστώ στους ψηφοφόρους της ΕΛΠΙΔΑΣ για αυτό το ωραίο ταξίδι!

Processed with VSCO with q1 preset

Γιάννης Στρατάκης                                                                         10-10-2023

Περ. Σύμβουλος ΕΛΠΙΔΑ-π. Νομάρχης Φλώρινας

Μπρος γκρεμός και…πίσω ρέμα, και το οφειλόμενο τεράστιο ευχαριστώ στους ψηφοφόρους της ΕΛΠΙΔΑΣ για αυτό το ωραίο ταξίδι!

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων για τις Περιφερειακές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, μιας αναμέτρησης που δυστυχώς βρήκε την ΕΛΠΙΔΑ εκτός της διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Όσο και αν μας λυπεί το αποτέλεσμα, νομίζω ότι κάναμε έναν πολύ δίκαιο και τίμιο αγώνα για το συμφέρον της περιοχής μας, έναν αγώνα για τον οποίο πρέπει να νιώσουμε όλοι και όλες περήφανες!

Είμασταν ο μοναδικός Αυτοδιοικητικός Συνδυασμός που δεν είχε καμία ομηρία, εξάρτηση ή προέκτασηκομματική, ούτε ακούμπησε στα μεγάλα συμφέροντα που νέμονται την εξουσία στην περιοχή μας για να συνεχίσει η δουλειά… ως συνήθως.

Ο μοναδικός Συνδυασμός που παρουσίασε μια πραγματικά εναλλακτική πρόταση για την Δυτική Μακεδονία, και όχι απλώς μία αναδιανομή της εξουσίας με τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, που απλώς τώρα πάνε να αλλάξουν λίγο τις θέσεις τους.

Μακάρι να διαψευστώ και να διαψευστούμε, όμως γνωστοί είμαστε όλοι στο μικρό μας τόπο, και δυστυχώς η κατάσταση φέρνει στην επικαιρότητα πλέον το γνωστό ρητό «μπρος  γκρεμός και πίσω ρέμα».

Από τη μία ο γκρεμός με τα μεγάλα συμφέροντα και η μετριότητα, από την άλλη το ρέμα, η πιο αποτυχημένη Περιφερειακή αρχή που γνώρισε ποτέ η περιοχή, και στο βάθος οι αντικειμενικές επιδόσεις των ανθρώπων που μαζί διοικούσαν εδώ και πολύ καιρό, λέγοντας ναι σε όλα, και μετατρέποντας μας σε πρωταθλητές των αρνητικών ρεκόρ.

Θα πεις κανείς, Γιάννη είσαι πικραμένος, ο κόσμος μίλησε.

Θα διατηρώ την επιφύλαξή μου για τέτοιες απολιτικές προτάσεις, αφού «κόσμος» εξέλεγεπχ. και τον Τραμπ, «κόσμος» μας έχει φέρει και τον Μπέο, και γενικώς το τι ισχύει για τον «κόσμο» πολλές φορές δεν ταυτίζεται με το γενικό καλό και τις δυνάμεις της προόδου στην Ιστορία. Όμως ξανά λέω, μακάρι και να διαψευστώ.

Κλείνω το άρθρο με το τεράστιο ευχαριστώ που οφείλουμε στους ανθρώπους που μας στήριξαν και τώρα, και εδώ και πολύ καιρό, καθώς και όσους συμπορευτήκαμε μαζί!

Αυτή ήταν η τελευταία εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετείχα και αισθάνομαι υπερήφανος που αυτό τον αγώνα τον δώσαμε μαζί με τη Γεωργία. Τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου,που ξεχωρίζει για τις αποδεδειγμένες ικανότητες της. Της εύχομαι και δημόσια τα καλύτερα, επειδή τα κέρδισε με την συνεχή-συνεπή αυτοδιοικητική στάση της και της αξίζει έπαινος  γι΄αυτό!

Ένας αγώνας που έγινε μαζί με όλες και όλους εσάς όλα αυτά τα χρόνια, γι΄ αυτό που θεωρούσαμε σε κάθε στάδιο δίκαιο και συμφέρον για την περιοχή. Οι ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε απεριόριστες!

Για όσους ξέρουν, ξεκίνησε η προσωπική μου προσπάθεια μαζί με άλλους συντοπίτες μου που είχαμε τις ίδιες ανησυχίες στα  καφενεία και τα στέκια ενός χωριού κάτω από το φουγάρο του υπό ανέγερση τότε νέου Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αμυνταίου-Φιλώτα. Νέοι τότε που επιστρέψαμε στον τόπο μας γιατί βρήκαμε δουλειές. Και θελήσαμενα τον αλλάξουμε. Τελειώνει τώρα με εμάς  αρκετά μεγαλύτερους πλέον, και με τα παιδιά και τα εγγόνια μας δυστυχώς μακριά, για να τα καμαρώνουμε.

Ένας αγώνας, μία διαδρομή, για την οποία αισθάνομαι προσωπικά υπερήφανος γιατί είχε ένα γνήσιο ενδιαφέρον για τα κοινά που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει ακόμα τη γενιά μας.

Μακριά από την πολύ δημοσιότητα, τις μικροεξυπηρετήσεις, την επικοινωνία και τις βόλτες με αστέρες της showbiz, χωρίς να είναι ποτέ ουσιαστική για εμάς η υποστήριξη των παντοδύναμων παιχτών πλέον – του κομματικού παράγοντα,του χρήματος, και των ΜΜΕ (υπάρχουν ευτυχώς και εξαιρέσεις) – που αλλοιώνουν πολλές φορές τις ιδέες μας και όσα πιστεύουμε ως δίκαια.

Καιρός να αναλάβουν τα νέα πρόσωπα τα οποία θα συνεχίσουμε να τα κρίνουμε ως ενεργοί πολίτες των κοινών, όπως κάναμε πάντα. Ο αγώνας να μην τελειώνει ποτέ!

 Και για την επόμενη εκλογική μάχη 15-10-23 στην Περιφέρεια :

Το 70% πρόκρινε κάτι ριζικά διαφορετικό από αυτό που πιστεύουμε και προτείναμε εμείς ως Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ!

Δυστυχώς  ή ευτυχώς  στη Δημοκρατία γίνεται αυτό που θέλει η πλειοψηφία.

Άς αποφασίσει λοιπόν αυτή η πλειοψηφία του 70% που συγκέντρωσαν οι άλλοι δύο, πλέον μονομάχοι της επόμενης Κυριακής, ποιος θα ηγηθεί της Περιφέρειας!

 Για τους υπόλοιπους ισχύει το δίλλημα, αν θα πέσουν στο Γκρεμό ή θα μπούν στο ρέμα!

Υ.Γ.:Συνυπολογίζοντας βεβαίως και τα διαφαινόμενα πρόσωπα και τους ρόλους αυτών που θα πρωταγωνιστήσουν, ανάλογα με το ποιος θα ηγηθεί της Περιφέρειας!.