Πέτη Πέρκα: «Το κυβερνητικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πλήρως κοστολογημένο και φέρνει την πολιτική αλλαγή»

Δημοσίευμα στα ΝΕΑ για την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφια Βουλευτή Φλώρινας

Η κα Πέρκα σχολίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς το Πρόγραμμά μας το έχουμε κοστολογήσει 5,5 δισ. ευρώ, για κάθε χρόνο. Το έχει πει από τη ΔΕΘ ο Πρόεδρος. Αυτά που προτείνουμε τα έχουμε ξαναπεί, τα έχουμε παρουσιάσει ανά θεματική. Μιλάμε εδώ για αλλαγή πολιτικής. Η ΝΔ αυτή την 4ετία έχει αυξήσει το δημόσιο χρέος κατά 44 δισ., 40 δισ. είναι η αύξηση του ιδιωτικού χρέους, το ισοζύγιο πληρωμών έχει εκτιναχθεί και πρώτη φορά είναι τόσο μεγάλο το έλλειμμα, 10 δισ. απευθείας αναθέσεις, μεγάλη αισχροκέρδεια σε πολλούς τομείς.

Τα υπερκέρδη τα είχαμε υπολογίσει για έναν χρόνο περί τα 2,2 δισ. ευρώ, δεν μας δόθηκε ποτέ το πόρισμα πώς τα 2,2 δισ. έγιναν 416 εκατομμύρια, γιατί υπάρχει εμπορικό απόρρητο και γενικά απόρρητο παντού. Η κατάσταση είναι δραματική για την πλειοψηφία του κόσμου. Την ίδια στιγμή γίνεται αναδιανομή του πλούτου. Η ιστορία στη χώρα δεν ξεκίνησε το 2015. Σε ό,τι αφορά στους φόρους είναι 4,5 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα μόνο από το ΦΠΑ που ξέρουμε ότι οι έμμεσοι φόροι π0ληττουν τα ευάλωτα και τα μεσαία στρώματα», υπογράμμισε με τη σειρά της.

«Όλη αυτή τη πραγματικότητα που εμφανίζετε, εάν πάτε σε μία μεσαία γειτονιά, θα δείτε πως δεν είναι έτσι. Στη Φλώρινα οι αγρότες περιμένουν ακόμα τις επιδοτήσεις από τις καταστροφές, οι κτηνοτρόφοι σφάζουν τα κοπάδια τους λόγω της ενεργειακής κρίσης. Βλέπω κόσμο θυμωμένο», σχολίασε συμπληρωματικά η κα Πέτη Πέρκα.

Η κα Πέρκα μίλησε επίσης για τις μετεκλογικές συνεργασίες και για πιθανή συνεργασία με το ΜέΡΑ25.

«Είμαστε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, όπως κάνει όλη η Ευρώπη. Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις πτώχευσαν τη χώρα. Απευθύνουμε το Πρόγραμμα μας και ζητάμε προγραμματική συμφωνία με όλα τα κόμματα της προοδευτικής παράταξης. Ξεκινάμε με το ΠΑΣΟΚ που είναι το πιο κοντινό και βεβαίως ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ. Βεβαίως έχουμε πάρει τις αρνήσεις. Τα κόμματα όλα θα πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη των επιλογών τους. Ο κ. Κουτσούμπας έκανε μια απαράδεκτη δήλωση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη, κρίνοντας τις μνημονιακές κυβερνήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Εμείς κάνουμε την πρόταση και κάθε κόμμα αναλαμβάνει μία ευθύνη. Να πει είτε δεν συνεργαζόμαστε είτε να προσέλθει σε ένα τραπέζι διαπραγμάτευσης και να κάνουμε προγραμματική συμφωνία».

Διαβάστε εδώ όλο το Άρθρο: Εκλογές 2023: Οι πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες – ΤΑ ΝΕΑ – taNea