Σε απόγνωση οι αγρότες της Περιφέρειάς μας

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αγρότες στο σύνολο της Περιφέρειάς μας, το υψηλό κόστος καλλιέργειας που παραμένει ΙΔΙΟ με πέρυσι, συνδυαστικά με τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν οι έμποροι (έως και 55% κάτω σε σχέση με πέρσι) δημιουργεί συνθήκες πραγματικής οικονομικής αδυναμίας στους αγρότες μας για τη δυνατότητα καλλιέργειας των χωραφιών.

Η ακαρπία ως αποτέλεσμα των συνεχών βροχοπτώσεων στο στάδιο της ανθοφορίας επηρεάζει την παραγωγή από 30  έως 50% κατά την εμπορική εκτίμηση των αγροτών μας.

Μπροστά σ αυτή την πραγματικά ζοφερή πραγματικότητα ο Γεωπόνος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τίποτα πραγματικό και πρακτικό ΔΕΝ έπραξε, τίποτα συγκεκριμένο ΔΕΝ έθεσε σε λειτουργία, ενώ όχι μόνο θα μπορούσε αλλά είναι και στις αρμοδιότητές του η στήριξη στον πρωτογενή τομέα.

Για να γίνουμε  πιο συγκεκριμένοι , θα μπορούσε να ζητήσει την ενεργοποίηση  του τοπικού καταστήματος ΕΛΓΑ Κοζάνης ,θα μπορούσε να ζητήσει ΕΚΤΑΚΤΕΣ προσλήψεις Γεωπόνων για προεπισκόπηση της κατάστασης και στη συνέχεια ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΜΙΑΣ για δηλώσεις εκ μέρους των αγροτών μας.

Θα μπορούσε (ακόμα και αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα ακαρπίας) να προχωρήσει σε κινήσεις πίεσης πρόσληψης έκτακτων Γεωπόνων προκειμένου να ασχοληθούν με τις ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ των αγροτών από τις περσινές καταστροφές Ιουνίου.

Ο Γεωπόνος Περιφερειάρχης άφησε τους αγρότες στο έλεος των άσχημων καιρικών συνθηκών απαξιώνοντας την παραγωγή τον ιδρώτα και τον κόπο τους.

Δυστυχώς οι αγρότες εξαναγκάζονται να αφήσουν την ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, τα χωράφια τους, τον ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ, καθώς μένουν χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία  και ειδικά για την περιφέρεια μας, που εν μέσω Απολιγνιτοποίησης  μένει χωρίς στήριξη από μια περιφερειακή αρχή που λάμπει δια της απουσίας της!

Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες, αλληλέγγυοι και πάντα έτοιμοι να τους προσφέρουμε κάθε βοήθεια.

Καλούμε ταυτόχρονα κάθε αρμόδιο και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη που στήριξε μεγάλο μέρος της πολιτικής του καριέρας σε αυτό τον κλάδο, να πράξει έστω και τώρα, τα αναγκαία και αυτονόητα.

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄