Στήριξη Ατόμων με αναπηρία, στην πράξη

Η παρούσα Δημοτική Αρχή απαξίωσε τους πάντες και τα πάντα και εξυπηρέτησε μόνο τα συμφέροντα των εκλεκτών της. Είναι πολύ λυπηρό που τα Άτομα με Αναπηρία και, κυρίως, οι οικογένειες τους,  βιώσανε τη μεγαλύτερη απαξίωση, αφού το μοναδικό ζητούμενο σε όσες ενέργειες απευθύνονταν σε αυτά τα πρόσωπα είχε στόχο μόνο την αυτοπροβολή των «αρχόντων».

Ενώ μπορούσαν να υλοποιηθούν σημαντικές δράσεις για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των Ατόμων με αναπηρία, δεν έγινε απολύτως καμία πράξη, πέρα από το να χρωματίσουν κάποιες ράμπες στο κέντρο της πόλης, κι αυτό σαν προεκλογικό τέχνασμα.

Οι συμμετέχοντες στον Συνδυασμό μας «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» σεβόμαστε όλους τους συμπολίτες μας, γιατί στη δική μας κοσμοθεωρία όλοι είμαστε ίσοι και όλοι αδιακρίτως οι άνθρωποι αξίζουμε τον ίδιο σεβασμό.

Για αυτό και επιθυμούμε να υποστηρίξουμε όλες τις ευάλωτες ομάδες ουσιαστικά και με έργα πνοής, αλλά και με μειωμένα  δημοτικά τέλη. Και να προσφέρουμε αυτά που οι ίδιοι με τη συλλογική τους εκπροσώπηση δηλώνουν ότι χρειάζονται. Όπως ακριβώς έχουμε πράξει στην προηγούμενη θητεία μας.

Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Το Κέντρο «Δήμητρα» παραχωρήθηκε επί θητείας μας στον Δήμο Φλώρινας από το ΕΛΓΟ «Δήμητρα», με σκοπό να στεγαστεί εκεί το ΕΕΕΕΚ Φλώρινας.

Το κτίριο παραλήφθηκε από τον Δήμο Φλώρινας, έγινε η εκκαθάριση των υλικών που υπήρχαν σε αυτό, ο χώρος συντηρήθηκε ως ένα βαθμό και εκκρεμούσε η υλοποίηση παρεμβάσεων για την μετατροπή του σε προσβάσιμο κτίριο, ώστε να στεγαστούν σε έναν σύγχρονο και σωστά μελετημένο χώρο οι εκπαιδευόμενοι του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας.

Για τον συγκεκριμένο χώρο, τέσσερα χρόνια τώρα η απόλυτη απραξία: δεν κινήθηκε καμία διαδικασία, δεν έγινε καμία παρέμβαση και φυσικά ο χώρος κινδυνεύει να επιστραφεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω της απόλυτης κωλυσιεργίας και αδιαφορίας.

Εμείς δεσμευόμαστε για την άμεση αξιοποίησή του και την παραχώρησή του για να λειτουργήσει ως στέγη του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας.

 

Ίδρυση και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία

Κατά την προηγούμενη θητεία μας, είχαμε προβεί στην παραχώρηση οικοπέδου, προκειμένου να χτιστεί και να λειτουργήσει η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία. Το μόνο που χρειαζόταν, προκειμένου να υλοποιηθεί η κατασκευή του κτιρίου, ήταν η πρόταση ένταξης που θα εκδοθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ως προαπαιτούμενο έχει την υποβολή τεχνικής μελέτης. Καμία κίνηση δεν έγινε ως προς αυτή την κατεύθυνση με δικαιολογίες για έλλειψη κονδυλίων! Έλλειψη κονδυλίων για ένα τόσο σημαντικό έργο και ύπαρξη κονδυλίων για την αυτοπροβολή της δημοτικής αρχής!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία πρέπει να ακουστεί και να εισακουστεί, όπως και τα δίκαια αιτήματα των γονέων για το ανθρώπινο και βιώσιμο μέλλον των παιδιών τους! Δεσμευόμαστε να υλοποιηθούν άμεσα τα προγράμματα στέγασης και ανεξάρτητης διαβίωσης, για να είναι η τοπική μας κοινωνία μια δίκαιη κοινωνία με πρόσβαση όλων των ατόμων σε όλα τα κοινωνικά και πολιτισμικά αγαθά.

 

Οι προτάσεις μας

Οι προτάσεις μας, οι οποίες θα συμβάλουν σημαντικά στην αξιοπρεπή διαβίωση και μετακίνηση των Ατόμων με αναπηρία στον Δήμο μας είναι:

  • Ίδρυση και λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία
  • Λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών Ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές
  • Διαμόρφωση και παραχώρηση του ΚΕΓΕ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας
  • Μείωση δημοτικών τελών στα Άτομα με αναπηρία και σε κοινωνικά ασθενείς ομάδες
  • Επανασχεδιασμός στις ράμπες για τα Άτομα με αναπηρία

 

Δώστε μας τη δύναμη να πράξουμε το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης!

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο φως, στην πρόοδο και την ευημερία!

Πάμε, λοιπόν, να γράψουμε ιστορία!

Πάμε γερά!

Πάμε δυνατά!

Πάμε όλοι μαζί!!!

Για τον Δήμο Φλώρινας που μας αξίζει!!!