Σταύρος Παπασωτηρίου: «Η Ν.Δ συντεταγμένα προχωρά για έργο 4ετίας και στη Φλώρινα»

Σήμερα συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ ενόψει της έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Στην πανηγυρική αυτή συνεδρίαση, όπου ο πρώην υπουργός Στ. Καλαφάτης εξελέγη ομόφωνα νέος Γραμματέας της Κ.Ο, ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ Στ. Παπασωτηρίου έκανε μια σύντομη παρέμβαση.
Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, ο Στ. Παπασωτηρίου αναγνώρισε την προσωπική έγνοια του Κ. Μητσοτάκη για την Μακεδονία και τον προσκάλεσε στη Φλώρινα για να δει από κοντά την πρόοδο ενός ακριτικού νομού που αποτελεί το προπύργιο της Μακεδονίας.
Ταυτόχρονα επεσήμανε 2 προτεραιότητες που σύμφωνα με τον Στ. Παπασωτηρίου, θα βοηθήσουν στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα.
Ακολουθεί η ομιλία του Βουλευτή της Ν.Δ:
Κύριε Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Εύχομαι πρώτα από όλα κάθε επιτυχία στον συνονόματο, επίσης Μακεδόνα, τον Σταύρο τον Καλαφάτη. Άλλωστε έχει ξαναϋπηρετήσει το αξίωμα του γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας με επιτυχία.

Οπότε οι ευχές μου σε εσένα αγαπητέ Σταύρο είναι να’ χεις μια θητεία όσο γίνεται πιο ανέφελη και προφανώς επωφελή για το κόμμα μας.
Κύριε Πρόεδρε.

Κι εσείς ως βουλευτής της Μακεδονίας, είσαστε «πολιτογραφημένος» Μακεδόνας. Σας αισθανόμαστε δίπλα μας και βλέπουμε με χαρά ότι κι εσείς βρίσκεστε κοντά στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Για αυτό σας περιμένουμε σύντομα και στη Φλώρινα για να δείτε επί τόπου την πρόοδο ενός ακριτικού νομού που αποτελεί το προπύργιο της Μακεδονίας μας.

Φυσικά, πέρα από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τη τελευταία 4ετία, υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να γίνουν για τη Φλώρινα. Θεωρώ πως μπροστά μας έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να ανασχεδιάσουμε ολιστικά το μέλλον και της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Φλώρινας στη ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ, αξιοποιώντας κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Έχει γίνει αναφορά σε Πολιτικές για τις οποίες το κόμμα μας έχει δεσμευθεί και αφορούν στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης του νομού μας. Από αυτές ξεχωρίζω εδώ 2 βασικά μέτρα:
Πρώτον, την αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ που έχει ήδη εξαγγείλει ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, ο κ. Χρυσοχοΐδης. Πρόκειται για το μεγάλο βήμα που περιμένουμε, με τη δημιουργία αφενός νέου παραρτήματος του ΕΚΑΒ στο Αμύνταιο. Κι αφετέρου με τη νέα βάση ελικοπτέρων της οποίας εκκρεμεί η χωροθέτηση από το ΕΚΑΒ στη Δυτική Μακεδονία.

Το δεύτερο άλμα που αναμένουμε είναι η κατασκευή του κάθετου άξονα “Φλώρινα – Πτολεμαΐδα”.
Ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει την πόλη της Φλώρινας με την Πτολεμαΐδα και τελικά με την Εγνατία Οδό.
Εδώ θα είναι καθοριστική η επιτάχυνση των αναγκαίων μελετών και φυσικά η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σε αυτές τις μεγάλες προσπάθειες κ. Πρόεδρε θα είμαστε διαρκώς δίπλα στη κυβέρνηση, στηρίζοντας την υψηλή αποστολή που έχετε αναλάβει, για το καλό ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Σας ευχαριστώ.