Σταύρος Παπασωτηρίου: «Λύσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στο νομό Φλώρινας»

Κατά τη σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο  ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου, με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές σε καλλιέργειες του νομού, έθεσε ζητήματα των αγροτών σε σχέση με τις αποζημιώσεις και τον αναγκαίο χρόνο έγκρισης τους από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα συζητήθηκαν ο σχεδιαζόμενος εκσυγχρονισμός του ασφαλιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος συνιστά προτεραιότητα της Κυβέρνησης, αλλά και η επιτάχυνση των εκτιμητικών διαδικασιών με την ψηφιοποίηση τους.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ που θα επιτρέψει στον Γεωπόνο-Εκτιμητή να ολοκληρώνει με διαφάνεια και ταχύτητα την αξιολόγηση της ζημίας στο κτήμα του παραγωγού με φορητό υπολογιστή, καταγράφοντας την έκταση της και ενημερώνοντας επί τόπου για το ύψος της οφειλόμενης αποζημίωσης, τόσο τον ΕΛΓΑ όσο και τον ίδιο τον αγρότη.

Για τα θέματα που θα προκύψουν κατά την διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών της Φλώρινας λόγω των τελευταίων ακραίων καιρικών φαινομένων, ο Σταύρος Παπασωτηρίου δεσμεύτηκε να αναζητήσει λύσεις, πάντοτε σε συνεργασία με την ηγεσία του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.