Στην επίσκεψη 10 δημοσιογράφων και 5 ταξιδιωτικών πρακτόρων, από την Κύπρο, συνέβαλε η Π.Ε. Φλώρινας, με την ανάλογη χρηματοδότηση

Στην επίσκεψη δέκα (10) δημοσιογράφων και πέντε (5) ταξιδιωτικών πρακτόρων, από την Κύπρο, συνέβαλε η  Π.Ε. Φλώρινας, με την ανάλογη χρηματοδότηση.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε «Ταξίδι Τουριστικής Εξοικείωσης-Fam Trip», με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας, την διερεύνηση Β2Β συνεργασιών μεταξύ επαγγελματιών του τουρισμού και την τουριστική προβολή της Π.Ε. Φλώρινας στο κοινό της Κύπρου.

Στόχος ήταν η εξοικείωση των επισκεπτών με  το πλήθος των θεματικών τουριστικών προϊόντων που προσφέρουν οι περιοχές του Αμυνταίου, της Φλώρινας και των Πρεσπών, αλλά και η γνωριμία των επαγγελματιών του τουρισμού με τους προορισμούς, ώστε μελλοντικά να συμπεριληφθούν σε πακέτα διακοπών.

Οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν στην Πρέσπα, περπάτησαν στην πλωτή πεζογέφυρα της Μικρής Πρέσπας, ξεναγήθηκαν στην Βασιλική του Αγίου Αχίλλειου, επισκέφτηκαν με τις βάρκες στην Μεγάλη Πρέσπα τα Ασκηταριά, με τις εντυπωσιακές βραχογραφίες, απόλαυσαν την τοπική κουζίνα και  τοπικά κρασιά.

Οι επισκέπτες φιλοξενήθηκαν από το ξενοδοχείο «The Lynx Mountain Resort 5*».

Το ταξίδι αυτό ήταν απόρροια της συμμετοχής της Π.Ε. Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Tourism Expo Athens 2022».