Συνάντηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Γεωργαντά για τις αποζημιώσεις

Συνάντηση Γ. Αντωνιάδη με τον υπ. Αγρ. Ανάπτυξης κ. Γ. Γεωργαντά για τις αποζημιώσεις των μήλων, φουντουκιών, μύρτιλων κλπ (προανθικά) στην ΠΕ Φλώρινας

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υπουργό κ. Γιώργο Γεωργαντά. Ο βουλευτής ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον υπουργό για την αποζημίωση των ροδακίνων, κερασιών (προανθικά) κλπ στην ΠΕ Φλώρινας και έθεσε το θέμα της μη αποζημίωσης στην ΠΕ Φλώρινας των μήλων των φουντουκιών των μύρτιλών (προανθικά) κλπ. Του ανέφερε ότι θα ήταν μεγάλη αδικία οι παραπάνω  δενδροκαλλιέργειες να μην αποζημιωθούν καθότι αφορούν λίγους καλλιεργητές και είναι μικρό το ποσό της αποζημίωσης που τους αντιστοιχεί.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, αλλά και σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αντωνιάδης αποδοκίμασε και κατήγγειλε τη συμπεριφορά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με κάθε τρόπο προσπαθεί να εμποδίσει την αποζημίωση των αγροτών για τα προανθικά αποσκοπώντας να αποκομίσει πρόσκαιρα κομματικά οφέλη από την αγανάκτηση των αγροτών οι οποίοι δεν θα έπαιρναν την αποζημίωση όπως γίνεται και με τα μήλα της Φλώρινας. Παρόλα όμως τα εμπόδια που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός υποσχέθηκε να προσπαθήσει να βρει λύση στο θέμα της αποζημίωσης των μήλων, φουντουκιών μύρτιλων κλπ της ΠΕ Φλώρινας, αναγνωρίζοντας για άλλη μια φορά το δίκαιο του αιτήματος και εκφράζοντας σταθερά την υποστήριξή του προς τους αγρότες. Επανέλαβε τη δέσμευσή του να παρευρεθεί στη Φλώρινα κατά πάσα πιθανότητα το 3ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου όπου θα δει από κοντά τους αγρότες της ΠΕ Φλώρινας, θα συζητήσει για τα προβλήματά τους και θα εγκαινιάσει αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή της Φλώρινας που κατασκευάζει το υπ. Αγρ. Ανάπτυξης. Βουλευτής και υπουργός συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την επίλυση του θέματος των αποζημιώσεων των μήλων κ.λπ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ