Συνάντηση του Γιάννη Αντωνιάδη με τον Πρόεδρο του Σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Φλώρινας « ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ» κ. Κωνσταντίνο Βελιάνη

Με τον Πρόεδρο του Σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Φλώρινας « ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ» κ. Κωνσταντίνο Βελιάνη , συναντήθηκε ο Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Ο κ. Βελιάνης  ενημέρωσε  για τα επιμέρους ζητήματα  που απασχολούν τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης . Συγκεκριμένα τόνισε ότι η υπερφορολόγηση στην εστίαση με το ΦΠΑ στο 24%   σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος θέρμανσης το χειμώνα , καθιστούν ιδιαίτερα δυσχερή την οικονομική επιβίωση των φλωρινιώτικων επιχειρήσεων και για το λόγο αυτό πολλοί επαγγελματίες αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο. Επίσης ζήτησε την παρέμβαση του κ. Βουλευτή στην ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και στην καθιέρωση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στη Φλώρινα έτσι ώστε η πόλη να αποτελέσει έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό και μια πόλη που θα ικανοποιεί  τα ενδιαφέροντα  των φοιτητών.

Ο κ. Βουλευτής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο  για την επίσκεψη και την ενημέρωση στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο εστίασης. Υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβανόμενη την υπεραξία και τον πλούτο που παράγουν οι υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα , είχε κατεβάσει το φόρο στην εστίαση στο 13% μέσα στα μνημόνια ενώ και σήμερα η δέσμευση του κ. Μητσοτάκη είναι για τη μείωση του φόρου στο  11% από το ληστρικό 24% που είναι σήμερα. Επίσης ενημέρωσε τον Πρόεδρο για όλες τις παρεμβάσεις που έχει κάνει στη Βουλή τόσο για το Πανεπιστήμιο όσο και για τις προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και  τέλος δεσμεύτηκε για  τακτικές επαφές αλληλοενημέρωσης με τον Πρόεδρο και τα μέλη του σωματείου για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο..

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ