Συνοπτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ελέγχου της στατικής επάρκειας του Δικαστικού Μεγάρου και του Πνευματικού Κέντρου Φλώρινας

Συνοπτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ελέγχου της στατικής επάρκειας του Δικαστικού Μεγάρου και του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου στη Φλώρινα πραγματοποίησε ο ερευνητής του ΟΑΣΠ/ΙΤΣΑΚ δρ. Θωμάς Σαλονικιός, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023.

Αναφορικά με τη μελέτη του Δικαστικού Μεγάρου, η οποία παρουσιάστηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας, διαπιστώθηκε η στατική επάρκεια του κτιρίου, ενώ τα μικρά προβλήματα που εντοπίστηκαν στην εσωτερική τοιχοποιία, θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της συντήρησης του κτιρίου.

Αναφορικά με το Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο στο οποίο κατά τα παρελθόντα έτη πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα, λόγω καθιζήσεων και που καταπονήθηκε σημαντικά από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022, από την μελέτη εντοπίστηκαν τα σημεία που χρήζουν παρέμβασης, ώστε το κτίριο να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνταχθεί ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία για τη δημοπράτηση και την υλοποίηση των έργων.