ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: Η ΔΕΕΠ Φλώρινας της ΝΔ ας ενημερώσει τον κ. Αντωνιάδη ότι είναι κυβερνητικός βουλευτής

Χωρίς να θέλουμε να κουράσουμε τους/τις συμπολίτες/ισσες μας και έχοντας πλήρη συναίσθηση της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Αντωνιάδης ως Βουλευτής της ΝΔ, τον καλούμε άμεσα να ορθώσει ανάστημα στους εσωτερικούς μηχανισμούς του κόμματός του και τα συμφέροντα των γειτονικών νομών και να εκπροσωπήσει επιτέλους, επάξια τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους αυτόν και τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές.

Θέλοντας να σχολιάσουμε τα καυτά ζητήματα που τέθηκαν σε πρόσφατη συνέντευξη σε τοπικό ραδιοσταθμό, εστιάζουμε στα κυριότερα σημεία που υπονομεύουν την περιοχή μας και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Αρχικά λοιπόν ο κ. Αντωνιάδης, όντας κυβερνητικός βουλευτής και κατόπιν ερώτησης του δημοσιογράφου,  επέλεξε να σχολιάσει το θέμα του λάθους ποσοστού εμβολιασμού της ΠΕ Φλώρινας στα ΜΜΕ όλης της χώρας. Έκπληκτοι ακούσαμε τον βουλευτή της ΝΔ να παραδέχεται ουσιαστικά ότι προσπάθησε  να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ, αλλά επειδή «ήταν πολλές και οι υποχρεώσεις του» και επειδή μάλλον δεν θα έβγαζε γραμμή (όπως και εκατομμύρια συμπολίτες μας) είπε να μην το συνεχίσει, με αποτέλεσμα να χαθεί μια ολόκληρη εβδομάδα παραπληροφόρησης και αναστάτωσης για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στην Φλώρινα.

Παρακάτω, δηλώνει ξεκάθαρα στον αέρα ότι δεν τον απασχόλησαν τυχόν ευθύνες για το μοιραίο λάθος του Υπουργείου Υγείας, αλλά η επικοινωνιακή εικόνα της Κυβέρνησης, παρατηρώντας πως: «επικοινώνησα προσωπικώς με τον κ. Κικίλια και ζήτησα να σταματήσει το θέμα να αναμεταδίδεται από τα μεγάλα κανάλια» επιβεβαιώνοντας δε, πως η λίστα Πέτσα ζει και βασιλεύει και πως τα μέσα ενημέρωσης είναι απόλυτα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση.

Έπειτα, δηλώνει  πως επικοινώνησε με τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος χωρίς προφανώς να του εξηγήσει ως όφειλε για το λάθος, τον διαβεβαίωσε ότι θα το διορθώσει και «τελικά με μια μέρα καθυστέρηση» διορθώθηκε κι» ούτε γάτα ούτε ζημιά». Κανείς δε μας λέει αν τελικά αυτό το επιτελικό λάθος γινόταν για όλη την Ελλάδα και τι κόστος είχε στην επικοινωνιακή εκστρατεία της χώρας για τον εμβολιασμό. Μετά επιρρίπτουν πάλι την ευθύνη στην αντιπολίτευση και τους πολίτες.

Κι ενώ θαρρεί κανείς πως το θέατρο του παραλόγου θα λάβει τέλος, με μεγάλη προσοχή ακούμε παρακάτω να μας λέει χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το κυβερνητικό έργο και τη διαχείριση της πανδημίας, πως τα λάθος στοιχεία στο χαμηλό συνολικό ποσοστό εμβολιασμού του Νομού μας, ήταν ένα λάθος που έπληξε την τοπική κοινωνία αποτρέποντάς και «τους λίγους τουρίστες» που θα είχαμε, χωρίς προφανώς να αναφέρει ποιος ευθύνεται, ποιος θα το πληρώσει αυτό το λάθος. Κάποιος άλλος κυβερνά και κάποιος άλλος φταίει. Πάλι καλά που δεν το έκανε κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, όταν δε ερωτάται για τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη, για το καυτό θέμα των σιδηροδρομικών συνδέσεων, τη διάθεση της Πτολεμαΐδας για σύνδεση με το Αμύνταιο και την Φλώρινα…ούτε κουβέντα. Ένα «γίνονται μελέτες…», ένα φραστικό αλαλούμ για αλλαγή θέματος και ούτε λέξη για το ενταγμένο στα διευρωπαϊκά δίκτυα και χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ σιδηροδρομικό έργο Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς. Ακόμα αναζητούμε την θέση του κυβερνητικού Βουλευτή και της τοπικής ΝΔ για το έργο που θα συνδέσει την Φλώρινα με τα Δυτικά Βαλκάνια και με μανία η Περιφερειακή Αρχή Κασαπίδη προσπαθεί να αλλάξει τον σχεδιασμό. Μετά μιλάνε για τουρισμό…Σιγή ιχθύος από τη ΝΔ λοιπόν, γιατί το έργο αυτό που θα ευνοήσει την Φλώρινα είναι μάχη που έδωσε, κέρδισε και συνεχίζει να υπερασπίζεται η κ. Πέρκα.

Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε και τις δηλώσεις σχετικά με τα ενεργειακά και την απολιγνιτοποίηση. Την ίδια ώρα που η απολιγνιτοποίηση που εκτελούν δίχως κανένα σχέδιο και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, οδηγεί δεκάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ερημοποίηση της περιοχής, ο ίδιος περιορίζεται σε ευχολόγια καφενείου, θεωρώντας πως η ενεργειακή πολιτική δομείται μόνο με  δελτία τύπου και κυβερνητικές επιστολές. Πραγματικά ακούγονται ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας οι αναφορές του κ. Βουλευτή για μετατροπή του «καζανιού» της Μελίτης σε βιομάζα μετά το 2023, αφού όπως ο ίδιος λέει αναζητά επενδυτή να βάλει 40 εκ. ευρώ. Λες και τα εκατομμύρια είναι πετσετάκια.

Και τότε ερχόμαστε εμείς και αναρωτιόμαστε…γιατί κ. Αντωνιάδη η κυβέρνησή σας έδωσε εντολή δια του Υπ. Χατζηδάκη για απένταξη του έργου της τηλεθέρμανσης Φλώρινας και επιλέχθηκε η λύση του ορυκτού καυσίμου (φυσικό αέριο) που έχει ορίζοντα χρήσης μέχρι το 2050; Αφού όπως λέτε η Μελίτη μπορεί να λειτουργήσει με βιομάζα…γιατί ακυρώσατε το έργο της τηλεθέρμανσης; Προφανώς και είναι ρητορική η ερώτηση μας αφού πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Από τις προηγούμενες συνεντεύξεις έχουμε αντιληφθεί πως ο κυβερνητικός βουλευτής αδυνατεί να διακρίνει τη διαφορά του έργου της τηλεθέρμανσης από το έργο φυσικού αερίου οικιακής χρήσης. Η απάντηση είναι μία: η ΝΔ όπως για όλα ενεργεί για το κέρδος των λίγων δίχως καμία καινοτομία. Το λόμπι του φυσικού αερίου αδημονεί.

Άλλωστε, όπως έχει πολλάκις αναδείξει η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα, όταν σχεδιάζεις με το μάτι για τα συμφέροντα 2-3 εταιριών και αφήνεις την κοινωνία απ’ έξω, δεν παράγεται έργο που ωφελεί τον τόπο. Πλείστες κοινοβουλευτικές αναφορές, ερωτήσεις και επίκαιρες, εκδηλώσεις με θεματική την απολιγνιτοποίηση, βίντεο που αναδεικνύουν το καυτό ζήτημα των αποκαταστάσεων και δεκάδες προτάσεις για την αλλαγή του παραγωγικού προφίλ είναι μόνο ένα δείγμα του κοινοβουλευτικού της έργου. Πάρτε ένα παράδειγμα από την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας και ακούστε τις προτάσεις της. Βγείτε από τον ιδεοληπτικό σας λήθαργο.

Στο πλαίσιο των ενεργειακών ζητημάτων, ο ίδιος σε φανερά δύσκολη θέση, υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς, ότι ουδεμία εμπιστοσύνη έχει στην κυβέρνηση που ο ίδιος στηρίζει και στον στρατηγικό σχεδιασμό της για την ανάπτυξη της περιοχής, συμφωνώντας με κάτι που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε κι ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. Καλώς λοιπόν πράττει και ζητά έγγραφες απαντήσεις από τους Υπουργούς και τα κυβερνητικά στελέχη και δεν τους εμπιστεύεται. Πλέον δεν τους εμπιστεύονται μέχρι κι αυτοί που τους ψήφισαν.

Βέβαια, ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης θέσης που περιήλθε ο κ. Αντωνιάδης, φανερά εκτεθειμένος επινόησε και μια παγκόσμια πρωτοτυπία, λέγοντας πως αν κλείσει ο ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ δεν θα φταίει ούτε η Κυβέρνηση (της οποίας ο ίδιος δεν έχει εμπιστοσύνη), ούτε η ΔΕΗ, αλλά ως συνήθως οι πολίτες. Και δω το μεγαλείο της ατομικής ευθύνης. Εμείς απλά του θυμίζουμε πως ακόμα αναμένουμε να γίνει της «Κερατέας», όπως είχε χαρακτηριστικά πει σε προηγούμενη συνέντευξή του (https://www.youtube.com/watch?v=5oLVc-CURcg).

Τέλος, προς τιμήν του δεν παρέλειψε να σηκώσει κι αντιπολιτευτική φωνή για το ΠΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας. Εδώ παρατηρούμε μια μοναξιά και μια αγωνία στα περιφερειακά θέματα και τα έργα υποδομής. Έχουμε να κάνουμε με μία περιφερειακή αρχή που έχει επιλέξει να έχει στην απομόνωση την Φλώρινα, να μην προχωρούν οι σιδηροδρομικές συνδέσεις, να καθυστερεί το έργο του μεθοριακού σταθμού στον Λαιμό Πρεσπών, να καθυστερεί το έργο ανακαίνισης του Σ.Σ. Ν. Καυκάσου για σύνδεση με Μοναστήρι και τώρα αποκαλύπτεται ότι η διοίκηση Κασαπίδη αδυνατεί να εντάξει τον Κάθετο Άξονα της Φλώρινας με Εγνατία σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Και όλα αυτά γιατί εξαρχής επέλεξαν να χρηματοδοτήσουν το έργο της σήραγγας της Κλεισούρας λες και αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας. Δυστυχώς όμως, κανείς τους δεν μιλάει. Σιωπή από όλα τα στελέχη της ΝΔ σε Φλώρινα και Περιφέρεια για τους σχεδιασμούς Κασαπίδη για οδικούς άξονες και σιδηροδρομικές συνδέσεις. Η Φλώρινα στην απομόνωση και όλα καλά.

Εξαιρετικά κύριοι και κυρίες της ΝΔ! Πήρατε κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση και εμείς δυο χρόνια τώρα χορταίνουμε την αριστεία και επιτελικότητά σας. Χορτάσαμε εξαπάτηση και επικοινωνία. Σας ενημερώνουμε λοιπόν για ακόμη μια φορά πως έχετε προσωπική ευθύνη για τυχόν λάθη, παραλείψεις και αποκλεισμούς που αφορούν τον Νομό μας. Συν τοις άλλοις, οι λύσεις στη πολιτική ουδέποτε ήταν ουρανοκατέβατες, απαιτούσαν θυσίες, προσωπικό αγώνα και ανάστημα. Αν δεν τις έχετε βρει ακόμη και τις αποζητάτε, ας μελετήσετε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ας παρακολουθήσετε τις ενέργειες και το κοινοβουλευτικό έργο της Βουλευτή μας, Πέτης Πέρκα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ