Τελετή ονοματοδοσίας “Αίθουσα συνεδριάσεων Τραϊανός Ιορδ. Πετκάνης” στην Π.Ε. Φλώρινας

 Η τελετή της ονοματοδοσίας της Αίθουσας Συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΙΟΡΔ. ΠΕΤΚΑΝΗΣ» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2023, στο Διοικητήριο της Φλώρινας.

Η σχετική ονοματοδοσία εγκρίθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, στη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου 2023 (υπ’  αριθμ. 159/2023), ως​​ αναγνώριση της προσφοράς του αείμνηστου Τραϊανού Πετκάνη στην τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση, καθώς διετέλεσε πρώτος αιρετός Νομάρχης Φλώρινας την περίοδο 1995-1998, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Βορείου Ελλάδος, Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος.

Την αποκάλυψη της σχετικής πινακίδας «ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΙΟΡΔ. ΠΕΤΚΑΝΗΣ» έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, με τη σύζυγο του Τραϊανού Πετκάνη, Αλίκη Σαββίδου, παρουσία των θυγατέρων τους Φλώρας – Κωνσταντίνας και Βικτώριας, καθώς και συγγενικών τους προσώπων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αχλάδας Πέτρος Αντωνιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Κιοσές και Γιάννης Στρατάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φλώρινας Γιώργος Παπαγρηγορίου και Μιχάλης Τσώκας, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ειρήνη Θεοδώρου,  Μπούτσκου Λεμονιά και Σπύρος Τσαχειρίδης, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κωνσταντινίδης, οι διατελέσαντες Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, επί θητείας Τραϊανού Πετκάνη, Τουτσίδης Παναγιώτης και Ευάγγελος Χαρίσης, συνάδελφοι και υπάλληλοι των υπηρεσιών της Νομαρχίας που συνεργάστηκαν με τον εκλιπόντα.