Τοποθέτηση του Βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης

«Νέα τετραετία προόδου και ανάπτυξης με τη Ν.Δ»

Στη 1η του ομιλία στη Βουλή ο νέος βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου τοποθετήθηκε για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες της Π.Ε Φλώρινας για την μεγάλη στήριξη που έδωσαν στον ίδιο και τη Ν.Δ τους διαβεβαίωσε πως θα είναι παρών «για να κάνουμε πράξη όλα, όσα είπαμε προεκλογικά». Γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη 4ετία απέδειξε ότι «υλοποιούμε αυτά που υποσχόμαστε, κι ακόμα περισσότερα». Ειδικότερα ο Σταύρος Παπασωτηρίου αναφέρθηκε:

  • στη νέα δημοσιονομική πολιτική και τις πρόσθετες εισοδηματικές ενισχύσεις που έρχονται από 1/1/2024, ξεκινώντας με την αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τη νέα οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων
  • στην αύξηση μισθών του ιδιωτικού τομέα πάνω από 25% μέσα στην επόμενη τετραετία
  • στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας με τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας σε συνδυασμό με τη δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής που θα βγάλουν από την υγειονομική ανασφάλεια απομονωμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας. Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε εμφατικά την εξαιρετική σημασία για τη Φλώρινα, της ανάπτυξης τόσο του Γενικού Νοσοκομείου της, όσο και του Κέντρου Αποκατάστασης Αμυνταίου.

Ο Σταύρος Παπασωτηρίου με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις στο υπουργείο Υγείας για τον ενιαίο επιχειρησιακό σχεδιασμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, πρότεινε τη δημιουργία νέου παραρτήματος του ΕΚΑΒ στο Αμύνταιο σε συνδυασμό με τη λειτουργία νέων πυροσβεστικών υπηρεσιών στο νομό, προκειμένου οι Έλληνες ακρίτες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς, 24 ώρες το 24ωρο.

Ο νέος βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων του, χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» που ξεκίνησε η 1η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μια «ευκαιρία να ανασχεδιάσουμε το μέλλον της Φλώρινας στη μεταλιγνιτική εποχή», αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους αλλά κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Μιλώντας για τις παραγωγικές δυνατότητες του νομού Φλώρινας ο Σταύρος Παπασωτηρίου έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πανεπιστήμιο με την τεχνογνωσία του,  στα εξαιρετικά προϊόντα της μακεδονικής γης, στη μοναδική φύση και στους δημιουργικούς ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά για ένα καλύτερο αύριο.

Για αυτούς, όπως είπε, «οφείλουμε να επιταχύνουμε την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση με νέες επενδύσεις:

  • στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας και στη δημιουργία κόμβου καινοτομίας για το Πράσινο Υδρογόνο.
  • στην καλλιέργεια νέων & την αναβάθμιση υφιστάμενων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε τομείς, όπως οι ΑΠΕ, η περιβαλλοντική αποκατάσταση, η διαχείριση αποβλήτων, αλλά και σε νέες βιομηχανικές ειδικότητες.
  • στη προώθηση της επιχειρηματικότητας με έμφαση στους τομείς της πράσινης ενέργειας, των τεχνολογιών πληροφορικής & αγροδιατροφής.
  • στη στήριξη δράσεων επανάχρησης των περιοχών της Φλώρινας που αποκαθίστανται περιβαλλοντικά.
  • σε μια Ζώνη Καινοτομίας που θα περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας και του Αμύνταιου με στόχο την ανάπτυξη υποδομών καινοτομικής επιχειρηματικότητας.
  • στην αξιοποίηση των μεγάλων υδάτινων πόρων της περιοχής μας, δίνοντας έμφαση στο δίπτυχο τουρισμός-πολιτισμός, αλλά κυρίως
  • σε νέες οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές που θα φέρουν τη Φλώρινα πιο κοντά σε άλλα περιφερειακά και διεθνή κέντρα».

Για αυτές τις πραγματικά σπουδαίες πρωτοβουλίες ο Σταύρος Παπασωτηρίου δήλωσε ότι όχι μόνο δίνει την ψήφο εμπιστοσύνης του στη νέα κυβέρνηση αλλά δεσμεύθηκε να είναι διαρκώς δίπλα της, στηρίζοντας το μεγάλο έργο που έχει αναλάβει η Ν.Δ και ο Πρωθυπουργός για το καλό ολόκληρου του Ελληνικού λαού.