Τοποθέτηση του Πολιτευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Φλώρινας Λάζαρου Λαβασίδη για την απολιγνιτοποίηση και το Ορυχείο Αμυνταίου

Τοποθέτηση του Πολιτευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Φλώρινας Λάζαρου Λαβασίδη στο πλαίσιο πραγματοποίησης εκδήλωσης της ΝΕ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Φλώρινας στο Αμύνταιο, στις 24-02-2024 με θέμα την Απολιγνιτοποίηση και ειδικότερα το Ορυχείο Αμυνταίου.
Πρόκειται για την εγκατάσταση γιγαντιαίου φωτοβολταικού πάρκου έκτασης 21.000 στρεμμάτων, από τον Όμιλο της ΔΕΗ, σε αδιατάρακτες εκτάσεις στη θέση “Ορυχείο ΔΕΗ Αμύνταιο” οι οποίες προορίζονταν προς γεωργική εκμετάλλευση. Μέσω “τροποποιήσεων” της αρχικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προχώρησαν στην ολοκληρωτική αλλαγή της χρήσης των προς διάθεση εκτάσεων ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ με τους θεσμούς, τις τοπικές αρχές αλλά κυρίως την τοπική κοινωνία.
Στο Αμύνταιο προχτές έγινε σαφές πως πρόκειται για τη “Μητέρα των Μαχών”. Θα συνταχθούμε με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου, την επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ και θα στηρίξουμε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μιας απόφασης καταστροφικής για τους αγρότες, την περιοχή, το μέλλον τούτου του τόπου.
Γιατί έχουμε αποφασίσει ότι δε θέλουμε να γίνονται άλλα πράγματα για εμάς, χωρίς εμάς