Όλα έτοιμα για την τηλεθέρμανση

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ   ΓΙΑ ΤΗΝ  ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

Πλήρη  ετοιμότητα παρουσιάζει  το έργο της τηλεθέρμανσης, μετά και τις  αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση του της 27.12.2012.

Πριν δύο μήνες εστάλησαν τα τεύχη δημοπράτησης στη Διαχειριστική Αρχή για να δοθεί η προέγκριση και να ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου, η οποία υπολογίζεται ότι θα γίνει εντός του Ιανουαρίου του 2013.

Είναι γεγονός πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος παραμένοντας στα «συρτάρια» του Δήμου. Χρειάστηκε πολύ δουλειά από την παρούσα δημοτική αρχή για την ωριμότητα του έργου.  Από δω και πέρα η τηλεθέρμανση  θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, γιατί ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε αλλά και γιατί πρέπει να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος, αφού πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.   

Η τηλεθέρμανση Φλώρινας είναι προϋπολογισμού 85 εκατομμυρίων  Ευρώ περίπου, αφορά παροχές σε όλα τα κτίρια που βρίσκονται εντός του σχεδίου πόλης της Φλώρινας και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Ο δήμαρχος Γιάννης Βοσκόπουλος τόνισε ότι γι’ αυτόν και το Δημοτικό συμβούλιο η τηλεθέρμανση είναι έργο πρώτης προτεραιότητας γιατί θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους θέρμανσης για τα νοικοκυριά αλλά αποτελεί και χρήσιμο εργαλείο για την αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27.12.2012 αποφασίστηκε ομόφωνα

α) Η έγκριση της απόφασης της ΔΕΥΑΦ για έκδοση εγγυητικής επιστολής από την τράπεζα Πειραιώς με επιτόκιο 0.75% ανά τρίμηνο και με τις προϋποθέσεις ενεχυρίασης του ποσού της προκαταβολής των 28 εκατομμυρίων  Ευρώ  και την παροχή εγγύησης από τον Δήμο Φλώρινας. Το επιτόκιο για τα ενεχυριασμένα ποσά είναι 3,3%.

β) Η δημιουργία ενός αλληλόχρεου λογαριασμού στον οποίο θα αποτυπώνεται η οικονομική κατάσταση του έργου εισροές και εκροές. Πρόκειται για ένα λογαριασμό «κουμπαρά» στον οποίο θα φαίνονται όλες οι οικονομικές συναλλαγές του έργου της τηλεθέρμανσης και θα αποτελέσει την βάση για οποιαδήποτε άλλη σύμβαση που θα έχει σχέση με το έργο.

Στο δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρονται τα εξής.

«Υπό την Προεδρεία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Πέμπτη  27 Δεκεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με 2 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

–    «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 184/2012 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Φλώρινας με θέμα: επί του εγγράφου της Τράπεζας Πειραιώς για την έκδοση εγγυητικής επιστολής απαιτούμενη για την εκταμίευση προκαταβολής της πράξης κρατικής ενίσχυσης «Τηλεθέρμανση Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.

–   «Υπογραφή σύμβασης χορήγησης πίστωσης σε ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό για το έργο «Τηλεθέρμανση Φλώρινας με εγγυητή τον Δήμο Φλώρινας» με εισηγητή τον κο Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.

Τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Στο τέλος ο Δήμαρχος συνεχάρη τους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας που με τη θετική τους ψήφο στηρίζουν έμπρακτα ένα τόσο σημαντικό για το Δήμο της Φλώρινας έργο όπως αυτό της τηλεθέρμανσης».