Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Θορυβημένος ο Δήμαρχος Πρεσπών  κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης από τον αντίκτυπο που είχε η συγκέντρωση του συνδυασμού μας με «με Λογισμό και Όραμα» προσφεύγει σε ακροβατισμούς, γενικότητες αλλά και λασπολογία που δεν πείθουν κανένα, γιατί τον μάθαμε πια όλοι. Τον αποκαλύψαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Βεβαίως θα τον κρίνουμε γιατί 8 χρόνια είναι Δήμαρχος εκτός και αν θέλει να σιωπούμε όπως κάνει ο ίδιος, κουκουλώνοντας τα προβλήματα των Πρεσπιωτών. Ο κ. Πασχαλίδης για άλλη μια φορά έχασε την επαφή με την πραγματικότητα.

Εμείς τιμώντας τους συμπολίτες μας δεν ήμασταν αρνητικοί σε όσες θετικές προτάσεις έφερε ο κ. Δήμαρχος προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Στην ουσία ο κ. Πασχαλίδης  επιβεβαιώνει τα όσα κακώς κείμενα υπάρχουν στην Πρέσπα και ανέφερα στην ομιλία μου. Μόνο που την ευθύνη την επιρρίπτει στον Περιφερειάρχη και την Κυβέρνηση. Δεν φταίει τάχατες αυτός αλλά αυτοί που δεν εγκρίνανε ή απεντάξανε τα έργα, για να επενδύσουν τα χρήματα σε  άλλες περιοχές.  Όμως οικειοποιείται το έργο του δικτύου ύδρευσης. Στις αδικίες που υπέστη ο δήμος Πρεσπών συνυπεύθυνος και συνένοχος είναι ο Δήμαρχος, γιατί δεν αντέδρασε σε όσα του «σερβίρανε».  Έμεινε άλαλος. Δεν ακούστηκε πουθενά φωνή διαφωνίας ή διαμαρτυρίας.

Στην ομιλία μου αναφέρθηκα στα βασικά προβλήματα της Πρέσπας που οι λύσεις τους αποτελούν και προτεραιότητες του συνδυασμού μας. Ας κάνει τον κόπο να τα ξανακούσει ή να τα ξαναδιαβάσει ο κ. Δήμαρχος,  γιατί  «η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως» και ίσως αντιληφθεί τα τραγικά λάθη που έγιναν στις δύο θητείες του.  Ναι, η παρούσα Δημοτική αρχή που ασκεί την τοπική εξουσία είναι της ήσσονος προσπάθειας, γι αυτό και η περιοχή μας έμεινε καθηλωμένη και απομονωμένη. Δείτε γύρω σας και είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου για την εγκατάλειψη.

Όμως προκαλεί τη νοημοσύνη του κόσμου  η άποψη του πως  αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει ως Δήμαρχος θα τα κάνει ως Περιφερειακός Σύμβουλος!!! Εμείς του ευχόμαστε να εκλεγεί αλλά το φοβόμαστε, γιατί ακόμα και σήμερα συνεχίζει την διχαστική του πολιτική στην Πρέσπα, διαχωρίζοντας τους πολίτες στους δικούς μας και τους άλλους. Ίσως οι άλλοι, που είναι και οι περισσότεροι στην Πρέσπα, του περισσεύουν και δεν τους χρειάζεται.

Ο κ. Πασχαλίδης εξελίσσεται σε έναν κοινό συκοφάντη που όμοιο του δεν γνώρισε η Πρέσπα. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά και δεν το επισημαίνει, ότι η δικαστική υπόθεση στην οποία αναφέρεται είναι του 2008, χρονιά κατά την οποία δεν ήμουν Δήμαρχος.

Ας μας εξηγήσει ο «νοικοκύρης» Δήμαρχος κ. Πασχαλίδης με ποιά κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις του Γενικού Γραμματέα του Δήμου καθώς και των Ειδικών Συνεργατών του, οι οποίοι κοστίζουν στον Δήμο μας τουλάχιστον 250.000 ευρώ για την τετραετία.   Και βέβαια γιατί πληρώνει ο Δήμος μας την υπερβολικά μεγάλη   αμοιβή των 70.000 ευρώ στην εταιρεία  που παρέχει λογιστική υποστήριξη στον Δήμο   όταν δεν πληρώναμε πάνω από 15.000 ευρώ;

Γιατί  στον προϋπολογισμό του 2021  εγγράφονται ληξιπρόθεσμες οφειλές τιμολογημένες, ποσού σχεδόν 477.000 ΕΥΡΩ, από τα οποία 255.000 είναι οφειλές στην ΔΙΑΔΥΜΑ των ετών 2018,2019,2020. Επίσης τιμολογημένες οφειλές σε μελετητές συνολικού ποσού 134.000 ευρώ , όλες στο όριο της απευθείας ανάθεσης;

Παρά τις μεγαλοστομίες του κ. Πασχαλίδη οι απευθείας αναθέσεις  στον Δήμο Πρεσπών κάνουν παρέλαση, είναι σχεδόν ο κανόνας στις δαπάνες του Δήμου και οι συναλλασσόμενοι παρελαύνουν συγγενείς, κουμπάροι, φίλοι και γνωστοί κυρίως δικοί του, αλλά και Δημοτικών του     Συμβούλων.

Επειδή ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε και στα έργα της  δικής μου θητείας προκαλώ και αυτόν και τον «νέο  καπετάνιο» του σε δημόσια συζήτηση σε λαϊκή συνέλευση των Πρεσπιωτών, ή σε όποιο μέσον επικοινωνίας προτιμά,  για να πούμε στους συμπολίτες μας τι έκανε και τι δεν έκανε ο καθένας μας. Είμαι στη διάθεση του όποτε θέλει και όπως θέλει. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Βασίλης Τσέπας

Υποψήφιος Δήμαρχος Πρεσπών

Με τον συνδυασμό

«με Λογισμό και Όραμα»

 

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη στον προσωπικό λογαριασμό του στο fαcebook

Την περασμένη Κυριακή ο κ. Βασίλης Τσέπας ανακοίνωσε σε ανοιχτή εκδήλωση την απόφασή του να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Πρεσπών. Του εύχομαι καλό αγώνα και του υπενθυμίζω ότι δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος στον Δήμο, κάτι που γνωρίζει, αλλά φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά, καθώς η ομιλία του σχεδόν στο σύνολό της, ήταν αφιερωμένη στην “ανυπαρξία” έργων κατά τη διάρκεια της θητείας μου.
Καταρχάς μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι κάποιος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του χωρίς να αναφέρει καμία από τις προθέσεις του για το Δήμο, αλλά εξαντλεί την παρουσίασή του, ασκώντας μηδενιστική κριτική. Ίσως χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να παρουσιάσει τις προτάσεις του, ας περιμένουμε.
Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω την παραπληροφόρηση που επιχειρείται στην ομιλία του. Ο κ. Τσέπας που δηλώνει πως έχει 40 χρόνια εμπειρίας στη τοπική αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να μην γνωρίζει πως, τα έργα στα οποία αναφέρεται, δεν είναι έργα του Δήμου, αλλά της Περιφέρειας. Μου χρεώνει την αδυναμία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Π.Ε. Φλώρινας, αναφορικά με την βελτίωση των οδικών προσβάσεων στην Πρέσπα, κυρίως από τη Φλώρινα και την υλοποίηση της αναβάθμισης του χιονοδρομικού Βίγλας Πισοδερίου.
Υπάρχουν όντως προβλήματα σε κάποια από αυτά τα έργα (πχ. όχι στο χιονοδρομικό που περιμένουμε να δημοπρατηθεί σύντομα) αλλά και γενικότερα στην δυνατότητα της περιφερειακής διοίκησης να υλοποιήσει σημαντικά έργα σε μια περίοδο που οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Αυτός μάλιστα είναι και ένας βασικός λόγος που με οδήγησε στην επιλογή να ζητήσω την εκλογή μου στην περιφέρεια στην επόμενη περίοδο, για να προσπαθήσω με τις όποιες δυνατότητές μου να υλοποιηθούν αυτά και άλλα σημαντικά περιφερειακά έργα που έχουν μείνει πίσω.
Από την άλλη μεριά, στον Δήμο Πρεσπών, την ευθύνη του οποίου έχω, ο κ. Τσέπας μπορεί να μην γνωρίζει, οι δημότες όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι, έχει αναβαθμιστεί η ικανότητα εξυπηρέτησης των πολιτών, της παροχής των δημοτικών υπηρεσιών αλλά και του σχεδιασμού, ωρίμανσης και υλοποίησης έργων, μερικά από τα οποία ήταν στάσιμα για δεκαετίες. Αυτή τη στιγμή πχ. υλοποιείται το μεγαλύτερο έργο από καταβολή Δήμου Πρεσπών που είναι η πλήρης αλλαγή του δικτύου ύδρευσης σε έξι από τους μεγαλύτερους οικισμούς του Δήμου προϋπολογισμού 3,5 εκ. €, η κατασκευή του νέου πνευματικού του Δήμου, ο ολοκλήρωση του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου και η κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας λυμάτων Μικρολίμνης Καρυών. Είμαι σίγουρος μάλιστα ότι, με την ηγεσία του κ. Στεργίου, που απέδειξε με την θητεία του ότι είναι ο άνθρωπος των λύσεων, ο Δήμος Πρεσπών θα κατακτήσει ακόμα καλύτερα επίπεδα σε όλες τις κατευθύνσεις και ιδίως στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων.
Συμβουλεύω τον κ. Τσέπα, ελλείψει προγράμματος και σχεδιασμού, εναλλακτικά να μιλάει για το δικό του έργο, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος προ δεκαετίας. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Πρέσπας, ενδιαφέρονται πολύ να ακούσουν για τα χρέη που συσσώρευσε και έφεραν τον Δήμο στο χείλος της χρεωκοπίας ή για τις προφορικές αναθέσεις, για τις οποίες ακόμα και σήμερα σέρνεται στα δικαστήρια και πληρώνει ο Δήμος.
Οι διορισμοί πάντως που τάζει δεξιά και αριστερά δεν γίνονται πιστευτοί από κανέναν και προφανώς δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μιας επίσημης παρουσίασης.
Στην πρώτη ομιλία του κ. Τσέπα, καταλάβαμε ότι θέλει να εκλεγεί Δήμαρχος, αλλά δεν μας εξήγησε για ποιους λόγους.
Εγώ και οι συντοπίτες μου γνωρίζουμε ότι, η Πρέσπα άλλαξε σελίδα πριν από 10 χρόνια και δεν γυρίζει πίσω. Προχωρά μπροστά με νέο καπετάνιο!