Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου στις Τοπικές Κοινότητες Κρατερού, Εθνικού, Ακρίτα, Κάτω Κλεινών και Πολυπλατάνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, δηλαδή τον κο Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Πρόεδρο ΤΚ Κρατερού, τον κο Θωμά Δημητριάδη, Πρόεδρο ΤΚ Εθνικού, τον κο Νικόλαο Γιανκουλίδη, Πρόεδρο ΤΚ Ακρίτα, τον κο Γιώργο Παραστατίδη, Πρόεδρο ΤK Κάτω Κλεινών και τον κο Ευάγγελο Νεδάνη, Πρόεδρο ΤK Πολυπλατάνου καθώς και με κατοίκους των κοινοτήτων, όπου εξετάστηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αντιπεριφέρειας.

Στην περιοχή των κοινοτήτων αυτών εκτελούνται έργα από ενεργές εργολαβίες προϋπολογισμού 2.267.319,92 €, όπως τα έργα «Προστασία Πρανών Από Κατολισθήσεις Οδικού Δικτύου Π.Ε Φλώρινας», προϋπολογισμού 180.000,00 και «Καθαρισμός Τάφρων στο Εθνικό – Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Π.Ε. Φλώρινας», προϋπολογισμού 120.000,00 €. Επιπροσθέτως, εκπονείται η «Μελέτη Θραύσης Φραγμάτων Κολχικής και Παρορείου της Π.Ε. Φλώρινας», προϋπολογισμού 52.939,92 €, που είναι ενεργός εργολαβία και περιλαμβάνει την πλήρη διερεύνηση της κίνησης του πλημμυρικού κύματος, που θα προκληθεί από τυχόν κατάρρευση των φραγμάτων Κολχικής και Παρορείου. Ειδικότερα διερευνά την ταχύτητα και το ύψος του μετώπου του κύματος, της περιβάλλουσας του μετώπου και του βάθους κατάκλισης σε διάφορες χρονικές στιγμές, τόσο για απότομη όσο και για βαθμιαία κατάρρευση. Στην μελέτη επισημαίνονται οι κατοικημένες περιοχές, τα συγκοινωνιακά και τεχνικά έργα, οι γεωργικές εκτάσεις κλπ, που υπόκεινται σε προσβολή από το πλημμυρικό κύμα, αλλά και επισημαίνονται οι πιθανές καταστροφές από την δράση του πλημμυρικού κύματος.