Αγιασμός για την έναρξη του φετινού κύκλου μαθημάτων και απονομή τίτλου σπουδών από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ»

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 19.00μμ τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος ο Αγιασμός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» για την έναρξη των φετινού κύκλου μαθημάτων με τις ευλογίες του απερχόμενου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ.Θεοκλήτου. Τον Αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, ο οποίος είναι και καθηγητής της Σχολής, ενώ τους σπουδαστές καλωσόρισε και φέτος ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δόντσιος Βασίλειος. Το παρόν στον Αγιασμό έδωσαν και οι καθηγητές της Σχολής κύριοι Ζιούρης Στέφανος και Νίκου Γεώργιος, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλωρίνης κ. Δόντσιος Στυλιανός.

Κατόπιν έγινε η απονομή των τίτλων σπουδών στους επιτυχόντες σπουδαστές της χρονιάς 2022-23 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού κύκλου Μαθημάτων.

Η Σχολή φέτος συμπληρώνει σχεδόν 50 χρόνια ζωής και το ενδιαφέρον για την εκμάθηση της Βυζαντινής μουσικής στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια είναι αξιοσημείωτο και από νέους σπουδαστές.

Εκ της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

«Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης»

Ο Διευθυντής

Δόντσιος Βασίλειος