Εορτάστηκαν τα 111α ελευθέρια της Κέλλης

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 111α Ελευθέρια της κοινότητας Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου από τον οθωμανικό ζυγό.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών. Αξίζει να τονιστεί η άκρως τιμητική παρουσία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).
Η ημέρα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κέλλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών και τοποτηρητή της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Δαβίδ. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της κεντρικής πλατείας του χωριού. Στο ιστορικό της μάχης της Κέλλης αναφέρθηκε ο δικηγόρος Ευάγγελος Ιωαννίδης, ενώ η τελετή έληξε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και οι εμφανίσεις χορευτικών τμημάτων στην πλατεία της κοινότητας