Επίσκεψη του Εκκλησιαστικού Σχολείου Φλώρινας στον Επίσκοπο

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών και αντιπροσωπεία μαθητών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου- Γυμνασίου Φλώρινας επισκεφθήκαμε την Τετάρτη 27-9-2023 τον επίσκοπό μας π. Θεόκλητο, ο οποίος αποχωρεί εκουσίως από το μητροπολιτικό θώκο ύστερα από 23 χρόνια επισκοπικής ποιμαντορίας.

Ο π. Θεόκλητος  διετέλεσε Υποδιευθυντής του Εκκλησιαστικού Σχολείου –με Διευθυντή και ιδρυτή τον μακαριστό επίσκοπο Αυγουστίνο από την ίδρυση του το 1978 και όλα αυτά τα χρόνια το υπηρέτησε και το στήριξε ποικιλοτρόπως με την αγάπη και τις προσευχές του.

Υποβάλλουμε τα σέβη μας, εκφράζουμε την αγάπη μας και δηλώνουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά του στην μητροπολιτική μας περιφέρεια αλλά και ειδικότερα στη σχολική μας μονάδα.

Υποσχόμαστε ότι θα διαφυλάξουμε την παρακαταθήκη που μας άφησε, το ζωντανό παράδειγμα της αγάπης του, της πραότητας, της υπομονής, της ευαισθησίας στον ανθρώπινο πόνο αλλά και της αγωνίας του για τα εθνικά μας ζητήματα.

Τον παρακαλούμε θερμά να συνεχίσει να προσεύχεται για το λαό της μικρής μας περιφέρειας και ιδιαίτερα για τη νεολαία μας.

Ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και ο Πανάγαθος Θεός να του χαρίσει τον της Δικαιοσύνης στέφανον στην Ουράνια Βασιλεία.

Η Δ/ντρια

 

Ρίζου Δ. Ευαγγελία

Φιλόλογος