Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου στο Περιβαλλοντικό κέντρο περιηγήσεων «Άρτεμις» στο Σκλήθρο Αμυνταίου

Την Πέμπτη 11-04-2024 το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου βρέθηκε στον φιλόξενο χώρο του Περιβαλλοντικού κέντρου περιηγήσεων «Άρτεμις» στο Σκλήθρο Αμυνταίου, στα  πλαίσια της Πανελλήνιας Σχολικής ημέρας φιλοζωίας. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα άλογα του κέντρου, ενώ ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του κέντρου Κους Βογλίδη Δημήτριο και Βογλίδη Νικόλαο, για τον τρόπο ζωής και περιποίησης των ιπποειδών, την συνεισφορά τους στον ανθρώπινο πολιτισμό, τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, ειδικά ενάντια στις ψυχικές ασθένειες, ενώ έγινε συζήτηση για την ανάγκη προστασίας τους και  αυστηροποίησης του νόμου ιδιοκτησίας αλόγων,  ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα υπερεκμετάλλευσης,  καταπόνησης και παραμέλησης.

Στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ταΐσουν, να περιποιηθούν αλλά και να κάνουν βόλτα με τα άλογα του ομίλου, αλλά και να επιδοθούν και σε υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες όπως η τοξοβολία και η πεζοπορία.

Η φιλοζωία είναι καθημερινή στάση ζωής,  πολιτισμού και αληθινής ανεπιτήδευτης ευγένειας, όμοιας με αυτής των ζώων. Ας τους μοιάσουμε.

Η Διευθύντρια του Μ.Σ Αμυνταίου

Μαρία Ευθυμία Δούπα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ