Ευχαριστήριο στον Capt. Δημήτριο Ματθαίου 

Ευχαριστούμε θερμά τον Capt. Δημήτριο Ματθαίου, CEO των εταιρειών Arcadia Shipmanagement Co Ltd. & Aegean Bulk Co Inc. και Πρόεδρο της AHEPA MaritimeStNicholasHJ-45 και της Green Award Foundation για τη σπουδαία προσφορά του στα παιδιά του Στ2’ του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης», με την απλόχερη οικονομική και ουσιαστική υποστήριξη της τριήμερης εκδρομής των παιδιών μας στην Αθήνα.

Εξαρχής, ο κύριος Ματθαίου περιέβαλε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη τα παιδιά και τις δράσεις τους, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του, αλλά, κυρίως, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του κάθε παιδιού. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα των παιδιών, έγινε μέγας χορηγός της εκδρομής τους και συνέδραμε στη διοργάνωση και στην υλοποίησή της με άριστο τρόπο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όψεις και πτυχές του πολιτισμού και της Ιστορίας μας και να αποκτήσουν πολύτιμα βιώματα. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν το Μουσείο των Θερμοπύλων, όπου παρακολούθησαν διαδραστική επίδειξη της Μάχης των Θερμοπυλών και είδαν το Μνημείο του Λεωνίδα. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», όπου απόλαυσαν τον χώρο και τα αξιοθέατά του, όπως τη Βιβλιοθήκη και την «Αράχνη» της Μπουρζουά.

Επίσης, επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και θαύμασαν τα αρχαιολογικά ευρήματα που δεσπόζουν στους χώρους, με ξεναγό την Φλωρινιώτισσα, κ. Μαίρη Τζώτζη.  Ακολούθησε η επίσκεψη στον ιερό βράχο της Αθήνας και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και η περιήγηση ανάμεσα στα μνημεία της κλασσικής εποχής.

Ακολούθως, τα παιδιά περιηγήθηκαν  στην ιστορική συνοικία της Πλάκας και στο Μοναστηράκι και ακολούθησε η επίσκεψη στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων, όπου διασκέδασαν μέσα στον συναρπαστικό κόσμο των ψευδαισθήσεων.  Την επόμενη μέρ, τα παιδιά επισκέφτηκαν το Αττικό Πάρκο κι εκεί είδαν πολλά άγρια και σπάνια ζώα, και πριν την αναχώρησή τους γνώρισαν και το Εκπτωτικό χωριό Mac Arthur Glenn. 

          Στη διάρκεια της εκδρομής των παιδιών, ο Capt. Δημήτριος Ματθαίου ακολούθησε σε μεγάλο μέρος το πρόγραμμα των παιδιών και ο ίδιος, ενώ τους παρέθεσε και ένα επίσημο δείπνο σε εστιατόριο στους Θρακομακεδόνες, στο πλαίσιο του οποίου έγινε μια συγκινητική εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά και ανταλλαγή δώρων.

Όλη η εκδρομή ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες  και για τον λόγο αυτό εκφράζουμε στον κ. Ματθαίου δημόσια την ευγνωμοσύνη μας για την αγάπη του και την αμέριστη υποστήριξή του στην τάξη των παιδιών μας.

Η προσφορά στη νέα γενιά είναι μια επένδυση για το μέλλον του τόπου και ο κ. Ματθαίου μας προσφέρει το ζωντανό παράδειγμα της κοινωνικής προσφοράς και της ανάγκης να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για μια κοινωνία με συνοχή και αλληλεγγύη. Του ευχόμαστε πολλές χαρές κι επιτυχίες και κάθε καλό στην προσωπική και επαγγελματική ζωή του!

Με εξαιρετική εκτίμηση

Οι γονείς των μαθητών  του Στ2’

του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ίων Δραγούμης»

Οι Εκπαιδευτικοί

Όλγα Μούσιου Μυλωνά, υπεύθυνη του Προγράμματος

Ευγενία Γάκη, Διευθύντρια

Μιχάλης Ρωμανίδης, αρχηγός της εκδρομής

και Κλήμης Σολομωνίδης, συνεργάτης του Προγράμματος