Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας συμμετέχει με τη δράση «Εργαστήρι κατασκευής αγγείων από το Νεολιθικό χωριό Ανάργυροι VIIc»

Στο πλαίσιο της επετειακής επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 28 Μαΐου 2023, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας συμμετέχει με τη δράση «Εργαστήρι κατασκευής αγγείων από το Νεολιθικό χωριό Ανάργυροι VIIc». Το εργαστήρι αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια φορά κι έναν καιρό… στο χωριό μου το Νεολιθικό– Μαθαίνοντας τον τόπο μου», το οποίο σχεδιάστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και υλοποιείται στην Τ.Κ. Βαλτονέρων.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, έχει ψυχαγωγικό και δημιουργικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο των εργαστηρίων της Εφ.Α.Φλώρινας στην Τ.Κ. Βαλτονέρων. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν με πηλό αγγεία και ειδώλια, όμοια με αυτά που βρέθηκαν στην ανασκαφή του Νεολιθικού Οικισμού Ανάργυροι VIIc. Θα προηγηθεί σύντομη ενημέρωση για την ανασκαφή του προϊστορικού οικισμού και θα γίνει εκπαιδευτική παρουσίαση της διαδικασίας κατασκευής των αρχαίων αγγείων από την εικαστικό κ. Στέλλα Μιχαηλίδου.

Ημερομηνίες: 23 -26 Μαΐου 2023

Ώρες: 9π.μ-1.00μ.μ

Σημείο συνάντησης: Εργαστήρια Βαλτονέρων

Τηλ. επικοινωνίας: 6973410484, Μ. Τσίγκα & Α.Τουλιοπούλου