Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων & Νηπιαγωγών Φλώρινας

 

Τη Βασιλόπιτά του έκοψε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Φλώρινας  την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 στη κατάμεστη «Ταράτσα» του ξενοδοχείου «Λύγκος»

Παράλληλα παρουσιάστηκε το Βιβλίο της αντιπροέδρου του Συλλόγου και πρώην Σχολικής Συμβούλου Νηπιαγωγών Μάγδας Μάγγου – Τέγου με  τίτλο «Πές γιαγιά» από τον πρώην προϊστάμενο Α/θμιας εκπαίδευσης και αντιδήμαρχο Παναγιώτη Νώτα και τον Διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου Αμυνταίου Νικόλαο Οικονόμου.

Το βιβλίο περιλαμβάνει παιδικά παραμύθια  της συγγραφέως  με εικονογράφηση του εκπαιδευτικού καλλιτεχνικών Πέτρου Παυλίδη , μεταφρασμένα από την  καθηγήτρια  Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα  Σιάπα,  επιμελήθηκε και εκδόθηκε στις  «Φλωρινιώτικες εκδόσεις Λυδίας  Αριστείδου»

Στην εκδήλωση συμμετείχε η παιδική χορωδία του Κέντρου Νεότητας  «Άγιος Κήρυκος»  της Ιεράς Μητροπόλεως  Φλωρινης Πρεσπών και Εορδαίας με μαέστρο την Φωτεινή Γκιουλέκα, παρουσιάζοντας τρία τραγούδια. Την χορωδία παρουσίασε η Σοφία Τσεμπερλίδου Πουγαρίδου

Την Μητρόπολη εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Θεωνάς, χαιρετισμό  απηύθηνε  ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήριος Βόσδου, η Αντιδήμαρχος πολιτισμού Σοφία Φουδούλη Τζώτζη,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Χάτζιος, ο Προϊστάμενος Α/θμιας εκπαίδευσης Γιώργος Λυγούρας, ο  πρώην Αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης  Βασίλειος Άμπας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωακειμίδης Νικόλαος.

Τυχερή της Βασιλόπιτας η δασκάλα Φιλομένη Παπαδημητρίου η οποία παρέλαβε,  από την πρόεδρο Ντίνα Πουλπούλογλου το δώρο και ένα βιβλίο προσφορά της οικογένειας του αείμνηστου μαέστρου Μίμη Μούσιου.