Μήνυμα της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Π. Πέρκα με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με αφορμή την έκδοση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους νέους και νέες που κατάφεραν να επιτύχουν σε μία από τις πρώτες δοκιμασίες της ζωής τους και οδηγούνται στις πύλες της ακαδημαϊκής ζωής. Τους εύχομαι να υπηρετήσουν την επιστήμη που επέλεξαν με ακεραιότητα και αίσθημα ευθύνης.

Για όσους και όσες δεν μπόρεσαν να πετύχουν τους στόχους τους σε αυτή τη φάση, τους αξίζει μια ακόμα προτροπή για να διεκδικήσουν όλα αυτά που τους αξίζουν. Δοκιμάστηκαν σε ένα σύστημα που αδικεί, παρόλα αυτά, η ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες και επιλογές και ο αγώνας δεν σταματά εδώ.

Σήμερα επίσης, είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάστηκαν στο πλάι τους σε αντίξοες συνθήκες που προκαλεί η πανδημική κρίση,  για να συνεισφέρουν κι αυτοί στη μάχη των παιδιών τους.

Είναι χρέος μας λοιπόν απέναντι στους νέους και τις νέες της περιοχής μας να παραμείνουμε στο πλευρό τους, αρωγοί στις προσπάθειές τους, προκαλώντας τους να κατακτήσουν τη γνώση, να διαλέγουν ζωή και όχι επιβίωση.

 

Η Βουλευτής Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα