Με την εκπαιδευτική δράση «Το λουλούδι της ισότητας» συνεχίστηκε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Φλώρινας

Με “Το λουλούδι της ισότητας”, μία εκπαιδευτική δράση για παιδιά της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας, συνεχίστηκαν χθες το απόγευμα οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023” του Δήμου Φλώρινας.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο, οι σύμβουλοι του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας ανάγνωσαν το εικονογραφημένο παραμύθι «Το λουλούδι της ισότητας» (κείμενο: Ευδοκία Πρασίνου – εικονογράφηση: Αγγελική Οικονόμου), μία έκδοση του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), που έχει ως αντικείμενο τη Σύμβαση του ΟΗΕ για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεως κατά των Γυναικών, με τρόπο απλό έτσι ώστε να γίνει κατανοητό στα παιδιά.

Κατά το δεύτερο μέρος τα παιδιά κλήθηκαν να εμπνευστούν από τις ιστορίες που διαβάστηκαν προηγουμένως και με τη βοήθεια της εικαστικού Χριστίνας Παπαγρηγορίου μέσω της ζωγραφικής και της χειροτεχνίας, δημιούργησαν ζωγραφιές και κολλάζ, μεταδίδοντας με το δικό τους τρόπο το μήνυμα της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των κοριτσιών και των αγοριών.