Μηνύματα της Διεύθυνσης του ΛΚΔΜ για την ημέρα εορτής της Αγίας Βαρβάρας και προστάτιδας των απανταχού Λιγνιτωρύχων

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα εορτής της Αγίας Βαρβάρας και προστάτιδας των απανταχού Λιγνιτωρύχων. Φέτος όμως, συμπίπτει με συνθήκες έκτακτης κατάστασης, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και της ισχύος περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Δεδομένων αυτών, η Διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) δεν θα προχωρήσει -όπως είθισται κάθε χρόνο- σε επίσημο εορτασμό και δημόσιες εκδηλώσεις.

Παρ’ όλα αυτά όμως και επειδή η λήθη δεν αρμόζει μια τέτοια ημέρα στο ΛΚΔΜ, τα μηνύματα της συγκεκριμένης εορτής συνοψίζονται ως εξής:

  • Τιμάται η μνήμη των συναδέλφων, που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, στις ιδιαίτερες μέχρι και ακραίες εργασιακές συνθήκες των Λιγνιτωρυχείων.
  • Εκτιμάται η συνολική συνεισφορά των συνταξιούχων πλέον συναδέλφων, που εκτεθειμένοι καθημερινά και για χρόνια στους αυξημένους εργοταξιακούς κινδύνους κάθε εποχής και είδους, συνέβαλαν τα μέγιστα στο μεγαλύτερο Ενεργειακό Κέντρο της Χώρας.
  • Εύχεται «Χρόνια Πολλά» στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, είτε της Επιχείρησης, είτε των συνεργατών της που δραστηριοποιούνται εργολαβικά στο ΛΚΔΜ, έχοντας πάντα ως πρωταρχική μέριμνα, την υγεία και ασφάλειά τους κατά την εργασία.

 

Τέλος, γνωστοποιείται ότι με τον δέοντα σεβασμό και ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, ανήμερα της εορτής και στο ναΐσκο της Αγίας Βαρβάρας εντός του ΛΚΔΜ, αποκλειστικά και μόνο η Διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου -λαμβάνοντας μέτρα προστασίας και τηρώντας τις αποστάσεις- θα τελέσει τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων Λιγνιτωρύχων και στο παρακείμενο σχετικό Μνημείο, θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Διευθυντή κ. Αντώνιο Νίκου.