Οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας συνάντησαν 16 νέες και νέους Ιρλανδούς στον ΟΕΝΕΦ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας επισκέφτηκαν το youth centre του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη οι μαθητές/τριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να γνωρίσουν 16 νέες και νέους Ιρλανδούς που φιλοξενήθηκαν στην πόλη της Φλώρινας, στο πλαίσιο της ανταλλαγής νέων με τίτλο “Vacay” του Erasmus+ με φορέα υποδοχής τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας. Η ανταλλαγή νέων υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιρλανδικό φορέα “Limerick Youth Service”.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιελάμβανε ενημερωτικές δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια μη τυπικής μάθησης, η οποία προσφέρει στους μαθητές πολλαπλά οφέλη που δεν θα μπορούσαν να αποκομίσουν υπό άλλες συνθήκες οι μαθητές/τριες μέσω της τυπικής εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στο σχολικό περιβάλλον. Μέθοδοι, τεχνικές και εκπαιδευτικά εργαλεία, όπως name games και bonding activities, energizers games, team building και icebreaker activities, παιχνίδια getting to know each other, αξιοποιήθηκαν με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ομαδική εργασία, τη συμπερίληψη καθώς και τη γνωριμία μεταξύ διαφορετικών λαών. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες είχαν ως στόχο την κοινωνικοποίηση και τη γνωριμία μεταξύ των νέων από διαφορετικά πολιτισμικά και κοινωνικά περιβάλλοντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας όσο και οι νέες και οι νέοι από την Ιρλανδία είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με συνομηλίκους τους, να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις, να συνεργαστούν αρμονικά, να συνδεθούν με νέους/ες μιας διαφορετικής χώρας και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους.

Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Φλώριναςκ. Χρυσοχοϊδου Ιωάννα και τη συντονίστρια εκπαιδευτικό, κ. Βοζινίδου Μαρία για την άψογη συνεργασία, αλλά και όλους/ες τους μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον και συνέπεια που έδειξαν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας συνάντησης.

Οι Νέοι Μπροστά!

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY 

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις, προσκλήσεις και νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3 

#weareyouthwork #ΟιΝέοιΜπροστά #activeyouths #oenef #Limerick  #Ireland #YouthExchange #ErasmusPlus

Μπορείτε να δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την εκπαιδευτική επίσκεψη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ