Ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Φλώρινας στο Αμύνταιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας του Αμυνταίου, στη θεματική της ισότητας των φύλων και της βίας κατά των γυναικών, από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας*, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου.

Τα Στελέχη του Κέντρου ήρθαν σε επαφή με τους κατοίκους της περιοχής και συζήτησαν μαζί τους για την κακοποίηση των γυναικών, την ενδοοικογενειακή βία, τη σεξουαλική παρενόχληση, δίνοντας παράλληλα πληροφόρηση σχετικά με την προστασία των γυναικών που δέχονται βία από τον σύζυγο ή τον σύντροφο, αλλά και τα προγράμματα που υπάρχουν για τις άνεργες γυναίκες θύματα βίας από τον ΟΑΕΔ.

Το κοινό επίσης ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Συμβουλευτικό Κέντρο (εργασιακή, νομική και ψυχοκοινωνική συμβουλευτική), αλλά και τη διαδικασία που ακολουθείται για τη χρήση τους, πάντα υπό το απόρρητο που ορίζει η συμβουλευτική διαδικασία.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η αρωγή του Δήμου Αμυνταίου, που προσέφερε ότι ήταν δυνατό για την επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης.

*Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και υπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» και λειτουργούν συμπληρωματικά με την Πράξη: «Οριζόντιες παρεμβάσεις εθνικής εμβέλειας» για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (ΕΠ «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020»). 

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας

Κοντοπούλου 49, 53100,

Τ: 23850 24081 FAX: 23850 24083.

email: [email protected]

blog: http:// womenaidflorina.blogspot.gr/

fb: https://www.facebook.com/ symvouleutikokentroflorinas