Ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου σε συναντήσεις εργασίας σε Βρυξέλλες – Λουξεμβούργο

Ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων εργασίας σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο στις 22-26 Οκτωβρίου 2023.

Οι συναντήσεις εργασίας διοργανώθηκαν από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, για την πληροφόρηση και καλύτερο συντονισμό του ελληνικού Δικτύου Europe Direct. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων εργασίας συζητήθηκε, ο ρόλος και οι προτεραιότητες που έχουν τα Europe Direct σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των πολιτών και την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση του κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου και συνεργάτες του ελληνικού δικτύου Europe Direct είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με την αύξηση της συμμετοχής και συμπερίληψης των γυναικών στην πολιτική, σχετικά με το ετήσιο σχέδιο επικοινωνίας αλλά και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν τα Europe Direct για την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωπαίων πολιτών στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εργασίας σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο οι εκπρόσωποι και επικεφαλής των Europe Direct ξεναγήθηκαν σε θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιο συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Publications Office της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου συνάντησαν και συνομίλησαν με τον Έλληνα Δικαστικό και Γενικό Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ, κ. Αθανάσιο Ράντο.

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

Οι Νέοι Μπροστά!

#activeyouths #OENEF #EDWesternMacedonia #EuropeanParliament #EuropeanCommission #CJEU #EU #EDIC