Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Φλώρινας

Την Τετάρτη 1/11/2023  πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Φλώρινας μεταξύ του Εμπορικού Διευθυντή της ΔΕΔΑ κου Δημήτρη Αυλωνίτη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας κου Σάββα Σαπαλίδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Φλώρινας κου Νικολάου Γρηγοριάδη, στελεχών της ΔΕΔΑ, καθώς και επαγγελματιών της Φλώρινας.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η πρόοδος των εργασιών για την ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη της Φλώρινας. Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι οι εργασίες εξελίσσονται με ικανοποιητικό ρυθμό.

Επίσης, τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των επαγγελματιών για τις δαπάνες μετατροπής των εσωτερικών τους εγκαταστάσεων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία ώστε να υποβληθεί από το Επιμελητήριο πρόταση προς το αρμόδιο υπουργείο για τη χρηματοδότηση και των επιχειρήσεων της πόλης της Φλώρινας. Επίσης η ΔΕΔΑ θα παρέχει δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες της πόλης υπηρεσία ανάλυσης κόστους-οφέλους, ώστε να τεκμηριώνεται το οικονομικό όφελος από την μετάβαση στο φυσικό αέριο. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν μια τέτοια μελέτη μπορούν να αποστέλλουν σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ακόμα,  ο κος Αυλωνίτης ζήτησε από τους επιχειρηματίες της Φλώρινας, οι οποίοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην παραγωγή βιομεθανίου, να καταθέσουν προτάσεις για την ανάπτυξη τέτοιων μονάδων, ώστε το καύσιμο που θα παράγεται να διανέμεται ως μείγμα με φυσικό αέριο  στο δίκτυο διανομής της Φλώρινας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Σαπαλίδης το βιομεθάνιο είναι μια πολύ καλή επενδυτική – επιχειρηματική πρόταση, στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην περιοχή μας και στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που προωθείται εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης.

 

Ο Πρόεδρος

Του Επιμελητηρίου Φλώρινας

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ