Ο Ερυθρός Σταυρός Φλώρινας για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών

Το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνει ότι, εκτός από τη συμμετοχή του στην κεντρική εκστρατεία του ΕΕΣ για ενίσχυση των πυρόπληκτων, στηρίζει τη δράση του Δήμου Φλώρινας και του Γραφείου Εθελοντισμού για τη συγκέντρωση βοήθειας και απευθύνει έκκληση προς τους/τις εθελοντές/τριες, τα μέλη, τους/τις φίλους/ες και το σύνολο των πολιτών να συνδράμουν τους συνανθρώπους μας που περισσότερο από ποτέ μας έχουν ανάγκη.

Με βάση την έρευνά μας για τις εξελισσόμενες ανάγκες τους και μετά από συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας, τα είδη τα οποία χρειάζεται να συγκεντρωθούν κατά προτεραιότητα σε αυτό το στάδιο είναι:

  • Τρόφιμα που δεν χρειάζονται μαγείρεμα (κονσέρβες, φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα
  • Είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, πάνες ηλικιωμένων, σερβιέτες, σαμπουάν και αφρόλουτρα)
  • Είδη φροντίδας για μωρά (μωρομάντηλα, σκόνη γάλακτος, παιδικές πάνες)
  • Ζωοτροφές κάθε είδους (τόσο για κτηνοτροφικά ζώα, όσο και για ζώα συντροφιάς)
  • Είδη φαρμακείου (παυσίπονα, αντιβιοτικές κι ενυδατικές κρέμες, μάσκες, γάζες, αντιηλιακά, κρέμες για τσιμπήματα από έντομα, φάρμακα ρυθμιστικά άσθματος, αντιισταμινικά φάρμακα για αλλεργίες)
  • Νερά, χυμοί

Η συγκέντρωση της βοήθειας γίνεται στα ΚΑΠΗ του Δήμου Φλώρινας έως την ερχόμενη Παρασκευή,  από τις 8:00 π.μ. ως τις 15:00.

Παράλληλα καλούμε τους συμπολίτες μας των Δήμων Αμυνταίου και Πρεσπών να στηρίξουν τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες τους.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι σε συνέχεια της τεράστιας κινητοποίησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι μεγάλης έκτασης πυρκαγιές, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

 

Για το ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας,

Άννα Μπαφίτη, Πρόεδρος