Παρουσίαση του βιβλίου «Μάλο Μόμε» της Χαρούλας Αποστολίδου από το Σύλλογο Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας

Το «Μάλο Μόμε» και η ηρωίδα του ταξίδεψαν μέχρι τη γειτονιά τους, τον Παπαγιάννη της Φλώρινας.

Η συγγραφέας του, εκπαιδευτικός Κυρία Χαρούλα Αποστολίδου, αποδέχτηκε την πρόσκληση από το Δ. Σ. του συλλόγου και βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος των γυναικών του χωριού, αλλά και σε φίλες του και κουβέντιασε το βασικό θέμα του βιβλίου «Γυναίκα και μετανάστευση». Το φευγιό στη Γερμανία νέων εργατών στη δεκαετία του 60. Οι αναμνήσεις και η συγκίνηση περίσσεψαν από την ανάγνωση αποσπασμάτων από την ηθοποιό Κυρία Κατερίνα Φωτιάδου και τον σκηνοθέτη κύριο Στέλιο Βραχνή.

Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η καταξιωμένη επιστήμονας ψυχολόγος Κυρία Ξένια Κοσμίδου, συντοπίτισσα της συγγραφέως που συνεπήρε και προβλημάτισε το πολυπληθές ακροατήριο με την ανάλυσή της.

Η αίθουσα ομόρφυνε από τις Κυρίες του Εικαστικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λυγκηστές» και το εικαστικό εργαστήρι της Στέγης Καλλιτεχνών Φλώρινας και από τα έργα τους με θέμα τη Γυναίκα. Στην ομάδα και οι Κυρίες Λέτη Κωνσταντινίδου και Ρήνα Μηλώση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Κύριος Τάσκας Αθανάσιος, Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και η κυρία Φουδούλη Σοφία, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, εκπρόσωπος του Δημάρχου κυρίου Γιαννάκη Βασιλείου.

Μαζί τους ο Ιερέας του χωριού Πατέρας Ελευθέριος και ο Πρόεδρος του Παπαγιάννη Κύριος Νικόλαος Πετκόπουλος.

Για το Δ. Σ.

Η πρόεδρος

Δινάκη Τάτου Γιασεμή

 

Ευχαριστήρια 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Κύριο Τάσκα Αθανάσιο και τους υπαλλήλους του γραφείου του που στήριξαν την εκδήλωση που οργάνωσε για την Ημέρα της Γυναίκας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ευχαριστεί τον Δήμαρχο Φλώρινας Κύριο Γιαννάκη Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο πολιτισμού Κυρία Σοφία Φουδούλη γιατί είναι σε όλες τις εκδηλώσεις δίπλα μας.

Ευχαριστούμε την Κυρία Λέτη Κωνστατινίδου και όλες τις Κυρίες από το εικαστικό τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου Λυγκιστές και το εικαστικό εργαστήρι της Στέγης Καλλιτεχνών Φλώρινας, που στόλισαν την αίθουσα της Κοινότητας Παπαγιάννη με τα έργα τους στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Κυρία Ρήνα Μηλώση, μέλος του Δ.Σ. της Στέγης  Φιλοτέχνων Φλώρινας, για την προσφορά αντιγράφου πίνακα με θέμα τη Γυναίκα, στ μνήμη του συζύγου της ζωγράφου Θέμη Μηλώση, που δόθηκε σε όλες τις κυρίες, στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας. Επίσης, από την προσωπική της Συλλογή,  πρόσφερε έργα του να εκτεθούν και να ομορφύνουν την Αίθουσα της Κοινότητας Παπαγιάννη.

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος

Δινάκη Τάτου Γιασεμή