Ρεσιτάλ τρομπέτας του Αντώνη Κωστόπουλου στο Αμύνταιο

Το Ωδείο Φλώρινας Παράρτημα Αμυνταίου διοργανώνει ρεσιτάλ τρομπέτας του Αντώνη Κωστόπουλου στα πλαίσια του θεσμού Podium Νέων Καλλιτεχνών, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμυνταίου. Θα ερμηνεύσει έργα του Διπλωματικού προγράμματός  του. Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιώργος Τζούκας. Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Αντώνης Κωστόπουλος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1982.Την πρώτη επαφή με την μουσική μαθαίνοντας Τρομπέτα την είχε σε μικρή ηλικία καθώς αποτελεί την τέταρτη γενιά μουσικών της οικογενείας. Το 1997 γίνεται μέλος στην Φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας όπου μαθαίνει τα πρώτα θεωρητικά της Μουσικής και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις.

Το 2009 παίρνει το Πτυχίο Αρμονίας  στο Ωδείο Σερρών «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»  με καθηγητή τον Αναστάσιο Αρβανιτίδη. Σήμερα φοιτεί στο 2ο έτος Ενοργάνωσης στο Ωδείο Φλώρινας, Παράρτημα Αμυνταίου με καθηγητή τον Ιωάννη Παυλίδη. Επίσης είναι στην τάξη Διπλώματος Κλασσικής Τρομπέτας και στην Α’ Ανωτέρα στην Παραδοσιακή Τρομπέτα  με καθηγητή τον Αναστάσιο Βαλκάνη.

Το 2005 έλαβε μέρος στον 1ο διαγωνισμό «ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΠΝΕΥΣΤΑ» όπου απέσπασε το 1ο βραβείο. Επίσης το 2005 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Ακούγωντας Μουσική» διάρκειας 20 ωρών.

Από την ηλικία των 15 ετών μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με πολλές Μπάντες Χάλκινων Πνευστών και πραγματοποιεί εμφανίσεις σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Γιώργος Τζούκας γεννήθηκε στην Κοζάνη. Μελέτησε πιάνο με την Christine Fressinier (Πτυχίο πιάνου Άριστα) και  Stella Dimitrova (Δίπλωμα πιάνου) με άριστες διακρίσεις και  Ανώτερα Θεωρητικά με τον Απόστολο Αλεξίου. Παρακολούθησε  master-courses με τους  Roberto Szidon , Julia και Constantine Ganev , Δημήτρη Σγούρο, Γιώργο Χατζηνίκο και μαθήματα σύνθεσης με τον Βασίλη Κίτσο.

Παράλληλα με τις κλασικές σπουδές ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό , τη   Jazz  , τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Οι εμφανίσεις του σαν σολίστ ή με μουσικά σύνολα είναι συνεχείς.  Στον χώρο της Jazz  έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς.

Με το  trio Apopsis  δίνει πολλές συναυλίες και συμμετέχει σε  φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας με σημαντική στιγμή την  εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Διεθνές Τζάζ ΦεστιβάλEuro Jazz”του San Luis Potosi (Mexico 2005). Ηχογραφεί ως session μουσικός αλλά και ενορχηστρωτής σε πολλές μουσικές παραγωγές(Δισκογραφία). Έχει γράψει μουσική για θεάτρο και ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με τον ηθοποιό Λάκη Κομνηνό καθώς και τη μουσική για την Κινηματογραφική ταινία του Νίκου Ζερβού – Στη σκιά του Λέμμυ Κώσιον– (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2002). Έχει συνθέσει τη μουσική για το Musical  «ΜΙΞ ΜΑΞ ΜΕΞ» (2023) και τις Ορχηστρικές παραγωγές “ΡΥΘΜΩΔΙΑ Ι” 2019 και «ΡΥΘΜΩΔΙΑ ΙΙ-THE BEATLES»  (2023). Διδάσκει πιάνο και ανώτερα Θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και στο Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Από το 1999 έως σήμερα είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Προσωπική Δισκογραφία:

  1. BLUE TRAIN with WAYNE BRASEL: Sky paths (2002)
  2. APOPSIS TRIO: Epiroes (2005)
  3. In the shadow of «Lemmy Caution» (2000)
  4. Operatic – “A jazz night at the Opera” (2024)