Στη Φλώρινα η θεατρική παράσταση Νύχτα στη γη

Υπουργείο Πολιτισμού

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023 

Θέατρο

Νύχτα στη γη 

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ώρα έναρξης: 21.00

Αρχαιολογικός χώρος Ελληνιστικής Πόλης Φλώρινας 

Οι προκρατήσεις θέσεων έχουν αρχίσει στα digitalculture.gov.gr και nationalopera.gr

Η θεατρική παράσταση Νύχτα στη γη, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, έρχεται στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελληνιστικής Πόλης Φλώρινας για δύο μοναδικές παραστάσεις το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, στις 21.00. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και προσφέρεται δωρεάν για το κοινό. 

Μια περιηγήτρια μαζί με τους βοηθούς της καταφθάνουν σ’ έναν άγνωστο καταστραμμένο τόπο – ο οποίος, όμως, είναι γεμάτος από κρυμμένα ίχνη προγενέστερων «κατοίκων». Η ανεύρεση καταγραφών, μαρτυριών που σωρεύονται στον τόπο (άλλες διαβάζονται, άλλες άδονται, άλλες αναπαράγονται από μηχανήματα), αποκαλύπτει τις αιτίες που προκάλεσαν τη σημερινή πραγματικότητα. Η παράσταση Νύχτα στη γη έχει τη μορφή ενός αγωνιώδους θρίλερ, όπου μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο θα πρέπει οι περιηγητές (με τη συνέργεια των θεατών) να συλλέξουν όσο περισσότερα στοιχεία μπορούν.

Από τη Βίβλο μέχρι τους Ρομαντικούς, επί δύο ολόκληρες χιλιετίες, η σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση βρίσκεται στο κέντρο της ποιητικής δημιουργίας. Ο Άνθρωπος είναι παιδί της Φύσης: δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο με τους όρους της. Αποσπάσματα της Βίβλου, του William Blake, του Samuel Coleridge, του Goethe, του Novalis, του Baudelaire, του Rimbaud, του Σολωμού, του Σικελιανού –με κύριο άξονα το σπουδαίο αποκαλυπτικό ποίημα «Σκοτάδι» του Byron– συρράπτονται, διαλέγονται, αλληλοσυμπληρώνονται.

Συντελεστές

Συναρμογή κειμένων: Γιώργος Μπλάνας

Μεταφράσεις: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη, Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Μουσική: Γιώργος Πούλιος

Εικαστικό περιβάλλον, φωτισμοί: Βασίλης Αποστολάτος

Video mapping: Κάρολος Πορφύρης 

Ερμηνεύουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Φώτης Καράλης, Εμμανουέλα Κοντογιώργου, Σταύρος Λιλικάκης

Διεύθυνση παραγωγής: Άρτεμις Υψηλάντη-Ναπολέων

ΑΜΚΕ: ΑΡΓΩ

Πληροφορίες

  • Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.
  • H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.
  • Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.
  • Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr
  • Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» στα social media:

Facebook

Instagram