Συλλυπητήριο μήνυμα της Όλγας Μούσιου Μυλωνά, Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

Η Διεύθυνση και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας αποχαιρετούμε με ανείπωτη οδύνη και βαθιά θλίψη την εκλεκτή καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Άννα Σπύρτου, Αντιπρυτάνισσα Διοικητικών υποθέσεων και Ολιστικής Μέριμνας των φοιτητών, μια εξαιρετική επιστήμονα και έναν υπέροχο Άνθρωπο, που σφράγισε με τους αγώνες και το επιστημονικό της έργο την περιοχή μας.

Ως αληθινή Φλωρινιώτισσα, μιας και είχε επιλέξει να ζει στη Φλώρινα, αγωνίστηκε για τα δίκαια συμφέροντα του τόπου μας και υπηρέτησε με ζήλο για την εδραίωση και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και, ιδίως, των Τμημάτων της Φλώρινας. Ανέπτυξε ένα πλούσιο και αξιόλογο επιστημονικό έργο, διεθνούς εμβέλειας, που μένει παρακαταθήκη εσαεί. Επέδειξε στοργική μέριμνα για τους φοιτητές μας και την καλύτερη διαβίωσή τους.

Η Άννα Σπύρτου υπήρξε ένας μεγάλος αρωγός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, συνεργαζόμενη επί χρόνια με εκπαιδευτικούς της περιοχής μας και γειώνοντας τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα της Φυσικής στις σχολικές μονάδες μας και στους μαθητές μας. Δεκάδες καινοτόμα προγράμματα στις τάξεις, εντυπωσιακά Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών με πρωταγωνιστές τους μαθητές μας, ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, βραβεία διεθνή σε διαγωνισμούς και πολλές μεταπτυχιακές εργασίες με συναδέλφους μας, είναι κάποια από τα σπουδαία έργα της Άννας Σπύρτου, που εμπλούτισαν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με εναλλακτικές προσεγγίσεις στο σημαντικό μάθημα των Φυσικών Επιστημών και έδωσαν εφόδια στο γνωστικό οπλοστάσιο των εκπαιδευτικών μας.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλη αυτή την προσφορά της από όλους μας και μια ζωντανή μνήμη ολόφωτη, που θα λάμπει σε κάθε επιμορφωτική μας δράση και σε κάθε χαρούμενη εκδήλωση των παιδιών μας. Η Άννα της καρδιάς μας, η δυναμική γυναίκα, η αδάμαστη ψυχή, το τρυφερό κορίτσι, που συνδέθηκε και έγινε κομμάτι της κοινότητάς μας και του τόπου μας, θα βρίσκεται πάντα γελαστή και αεικίνητη ανάμεσά μας να μας εμπνέει με το χαμόγελό της.

Καλό ταξίδι στο αιώνιο φως, Αννούλα.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας