Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας

Σύσσωμη η κοινωνία της Φλώρινας αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη και οδύνη τον Γιάννη Γουσόπουλο, Ανώτατο Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού εν αποστρατεία, πρωταθλητή ξιφασκίας επί σειρά ετών και πρωτεργάτη και δημιουργό του πρώτου τμήματος ξιφασκίας στην πόλη μας. Ο Γιάννης Γουσόπουλος υπήρξε ένας ικανότατος Αξιωματικός, σπουδαίος αθλητής, μα κυρίως ένας φωτεινός άνθρωπος.

Υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, ενώ τίμησε και αγάπησε βαθιά την πόλη της Φλώρινας και την τοπική κοινωνία. Αφήνει ένα βαθύ αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της πόλης, όντας ο «πατέρας» του αθλήματος της ξιφασκίας στην Φλώρινα και ο προπονητής που ανέδειξε και ενέπνευσε γενιές πρωταθλητών. Ξεχώριζε για την επιβλητική του παρουσία, την μετριοπάθεια, την ακεραιότητα του χαρακτήρα και τη φυσική του ευγένεια, στοιχεία που τον έκαναν αγαπητό σε όλους.

Με την απώλεια του η Φλώρινα μοιάζει φτωχότερη, ωστόσο η σπουδαία παρακαταθήκη του θα διατηρεί άσβεστη τη μνήμη του. Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Στρατηγέ Γουσόπουλε, Πρωταθλητή Γιάννη, καλό ταξίδι στο αιώνιο φως.

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας